X

Οι διάλογοι από το DVD με τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη

Περιέχει υποσχέσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τακτοποίηση ενός δανείου και «χρυσό» συμβόλαιο με διαφημιστική, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ant1news

"Αποκαλυπτικούς" διαλόγους με το πρόσωπο που όπως υποστηρίζει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης επιχείρησε να τον δωροδοκήσει προκειμένου να ψηφίσει θετικά και αντίθετα από την γραμμή του κόμματος του στην προεδρική εκλογή, περιέχει το DVD διάρκειας περίπου 8 λεπτών που διένειμαν οι ΑΝΕΛ τόσο στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, όσο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Πάντως, ο Πρωθυπουργός, ο οποίος δεν είδε το υλικό, αλλά έστειλε τον φάκελο όπως τον έλαβε στην Εισαγγελία καθώς πρόκειται για προϊόν υποκλοπής, κατέθεσε μήνυση κατά του Παύλου Χαϊκάλη.

Όπως τονίζει ο Παύλος Χαϊκάλης, στον ψηφιακό δίσκο περιλαμβάνονται διάλογοι, όπου μεταξύ άλλων ο συνομιλητής του, του λέει ότι όποια στιγμή του ζητήσει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκείνος μπορεί να του πάει μια τσάντα με 600.000-700.000 ευρώ για να ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας, συνεχίζοντας ότι από εκεί και πέρα θα τακτοποιηθεί και το δάνειο που έχει λάβει από τράπεζα αλλά και θα κληθεί να υπογράψει συμβόλαιο μέσω διαφημιστικής εταιρείας, μέσω του οποίου θα λάβει και άλλα χρήματα.

Σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη, στους διαλόγους που περιλαμβάνονται στο DVD, ο ίδιος ρωτά πως μπορεί να είναι κατοχυρωμένος για όσα του υπόσχεται ο συνομιλητής του, ο οποίος του απαντά ότι μπορεί να υλοποιήσει όσα του υπόσχεται ακόμη και την ίδια εκείνη στιγμή που συζητούν.

Μάλιστα, στο DVD που έχει δοθεί στα κόμματα και την Δικαιοσύνη, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, το πρόσωπο δηλαδή που φέρεται να έχει επιχειρήσει να χρηματίσει τον βουλευτή, σύμφωνα με τον Παύλο Χαϊκάλη, του τονίζει ότι πρέπει να τσεκάρουν ένα-ένα τα χαρτονομίσματα για να βεβαιωθούν ότι δεν είναι πλαστά ή προσημειωμένα για οποιονδήποτε λόγο από την Αστυνομία, επισημαίνοντας του, όπως λέει ο βουλευτής, ότι είναι πολλά τα λεφτά, ότι είναι «πακέτα», καθώς είναι και άλλα πρόσωπα στο «επίκεντρο», όπως ο Π. Χαϊκάλης.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο συνομιλητής του, ακούγεται στον διάλογο που περιέχεται στο DVD, να του επισημαίνει ότι δεν πρέπει να χαλάσει για λίγο καιρό τα χρήματα και από τον Φεβρουάριο, να τα μετατρέψει με την βοήθεια του ιδίου, λίγα-λίγα χρήματα, δέκα-δέκα, είκοσι-είκοσι χιλιάδες ευρώ σε χρυσό, λειτουργώντας συνωμοτικά ως άλλη «κόζα νόστρα».

Ο κ. Χαϊκάλης λέει ότι ο συνομιλητής του σε αυτούς τους διαλόγους του εγγυάται ότι εκείνος προσωπικά θα του πάει στα χέρια του τα χρήματα, μετρημένα και ελεγμένα ένα-ένα και αμέσως μετά θα πρέπει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ να κάνει μια …πονηρή δήλωση ότι δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και να πάει να ψηφίσει θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τον διάλογο που περιέχεται στο DVD, όπως τον μεταφέρει ο Π. Χαϊκάλης, όταν ζήτησε να του πάνε ένα βράδυ τα χρήματα στο σπίτι του, πήρε την απάντηση ότι δεν γινόταν και πως το επόμενο πρωί θα του τηλεφωνούσαν για να τον ενημερώσουν πότε θα μπορεί να πάρει τα χρήματα, ενώ όταν ο ίδιος ρώτησε τι θα πρέπει να δηλώνει στα ΜΜΕ, ο συνομιλητής του απαντά ότι πρέπει να σιωπήσει, ενημερώνοντας τον  μάλιστα ότι επίκειται να του τηλεφωνήσουν για να έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα έκανε αναφορά και σε δημιουργία νέου κόμματος, η οποία τον αφορά.

Το DVD με το υλικό των 8 λεπτών που παραδόθηκε στα κόμματα και στην Δικαιοσύνη έχει γίνει «φέιγ-βολάν» και κυκλοφορεί σε πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία καθώς και στο Διαδίκτυο, ωστόσο η μετάδοση, σε οποιαδήποτε μορφή, του οπτικοακουστικού υλικού που περιέχεται σε αυτό θεωρείται παράνομη από την Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος.