X

Βαρύ το πολιτικό κλίμα μετά τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας, μήνυση από τον Πρωθυπουργό και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κομματικών στελεχών, λίγες μέρες πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ.

Ant1news

Σε δηλητηριασμένο κλίμα θα διεξαχθεί η δεύτερη ψηφοφορία  για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από τις καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του από τον μέχρι προσφάτως συνεργάτη του κ.Καμμένου, κ.Αποστολόπουλο και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών να κερδίζει έδαφος.

Η καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας από τον Λάκη Λαζόπουλο στο Πρωινό ΑΝΤ1 και πυροδότησε την αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε ανακοίνωση από το Μαξίμου αναφέρεται: «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητεί την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».

Χαϊκάλης και Καμμένος έκαναν συγκεκριμένη την καταγγελία, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι προσφέρθηκε στον πρώτο πακέτο ύψους 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει τον κ.Δήμα. Να σημειωθεί ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και ο κ.Χαϊκάλης είχε καταθέσει την υπόθεση στις αρχές,συγκεκριμένα στον εισαγγελέα δύο φορές, με δική του πρωτοβουλία, αρνούμενος να δώσει το όνομα το προσώπου που ισχυρίζεται ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει.

Το πρόσωπο αυτό, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, με δήλωση που δημοσιοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, άφησε αιχμές κατά Χαϊκάλη και Καμμένου και έκανε λόγο για «θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό!». Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της κ.Βούλτεψη, στην οποία αναφέρθηκε ότι πρόκειται «για κακοπαιγμένο θέατρο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες Καμμένου έκανε λόγο για «σοβαρή καταγγελία», ενώ αναφερόμενος στην επερχόμενη δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή έκανε λόγο για «ολισθηρό δρόμο, δρόμο μεθοδεύσεων και πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνισθεί ο κύκλος».

Ενδεικτική του κλίματος ήταν και οι υπαινικτικές αναφορές από τους κκ Βουδούρη και Παραστρατίδη ότι, «βαριές σκιές» πέφτουν και σε όσους, εκτός 155, ψήφισαν τον κ. Στ. Δήμα. Ο κ. Σπ. Λυκούδης, που εδώ και μήνες έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου, έκανε λόγο για «πολιτικά σκουλήκια», ενώ μηνύσεις προανήγγειλε και ο κ. Χρ. Αηδόνης, κάνοντας λόγο για «άθλιους πολιτικούς επαίτες ψήφων στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ».