X

Χταπόδι – ρομπότ κολυμπά στην Κρήτη

Όχι, δεν πρόκειται για αντίζηλο του Σήφη, αλλά για ένα μηχανικό χταπόδι που θα κινηθεί στα νερά του ενυδρείου της Κρήτης.

Ant1news

Την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου – στις 12:00 -  θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά το χταπόδι – ρομπότ οι επισκέπτες του ενυδρείου της Κρήτης. Το μηχανικό χταπόδι έχει κατασκευαστεί από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από τον  Δρ. Δημήτρη Τσακίρη και τους συνεργάτες του και θα το…συνοδεύει ένας Άγιος Βασίλης.

Το χταπόδι θα είναι εύκολα επεξεργάσιμο από τους επισκέπτες του Cretaquarium – θαλασσόκοσμος, από τη μεγάλη δεξαμενή όπου θα βρίσκεται, ενώ όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που θα δώσει ο κατασκευαστής του.

Σκοπός της κατασκευής του, σύμφωνα με τον κ.Τσακίρη, είναι η ανάπτυξη εξελιγμένων ρομποτικών συστημάτων που κινούνται κοντά ή μέσα στη θάλασσα, και έχουν δυνατότητες που προσεγγίζουν την αποτελεσματικότητα και την προσαρμοστικότητα των έμβιων οργανισμών, θα υποβοηθούσε σημαντικές ρομποτικές εφαρμογές που σχετίζονται με την κατασκευή και επιθεώρηση υποδομών, με διαδικασίες έρευνας και διάσωσης, ή με την εξερεύνηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων.