X

Η διαδρομή και οι «διασυνδέσεις» του Γιώργου Αποστολόπουλου

Άνθρωποι που έχουν συναναστραφεί μαζί του τον περιγράφουν ως πρόσωπο που πάσχει από το σύνδρομο του «παράγοντα».

Ant1news

Διασυνδέσεις με την πολιτική και επιχειρηματική εξουσία του τόπου είχε ανέκαθεν ο Γιώργος Αποστολόπουλος, τον οποίο ο Παύλος Χαϊκάλης καταγγέλλει  ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει ώστε να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αποστολόπουλος διατηρούσε στενές σχέσεις με το λεγόμενο «παλαιό ΠΑΣΟΚ» -ήταν γνωστός μάλιστα με την ονομασία Fritz-, είχε εργαστεί για λογαριασμό μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, αλλά και για γνωστό επιχειρηματία που αντιμετωπίζει δικαστικές περιπέτειες, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το 2013-14, για περίπου ένα χρόνο, ήταν εξωτερικός συνεργάτης τράπεζας, με αντικείμενο την επαφή με ξένες τράπεζες. Παράλληλα, έγραφε πολιτικές αναλύσεις (με θέμα κυρίως το ΠΑΣΟΚ) ως εξωτερικός συνεργάτης για την Deutsche Bank, με την οποία οι σχέσεις διερράγησαν το 2013.

Από ανθρώπους  που έχουν συναναστραφεί μαζί του περιγράφεται ως πρόσωπο που πάσχει από το σύνδρομο του «παράγοντα».

Τον χειμώνα του 2009 - 2010, την περίοδο που η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναζητούσε οποιαδήποτε οδό χρηματοδότησης του ελληνικού χρέους, ο κ. Αποστολόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών  Παπακωνσταντίνου.

Εκείνη  την περίοδο, σύμφωνα με την εφημερίδα,  ο κ. Αποστολόπουλος ήταν άτυπος συνεργάτης του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, πληροφορία που επιβεβαιώνουν στον ant1news.gr πηγές του ΠΑΣΟΚ. 

Στον κ. Παπακωνσταντίνου συστήνεται ως στέλεχος του χρηματοπιστωτικού τομέα, γενικά και αόριστα και λέει στον υπουργό ότι μπορεί να βρει αγοραστές για το ελληνικό χρέος, μεταξύ των οποίων και η Deutsche Bank, αλλά και αμερικανικές τράπεζες. Οταν ερωτάται με ποιο τρόπο, είναι ασαφής, υποσχόμενος περαιτέρω εξηγήσεις στο μέλλον, αφού η κυβέρνηση θα έδινε το πράσινο φως. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν συγκινείται και το ζήτημα δεν προχωρά.

Στη συνέχεια, ο Fritz -όπως τον ήξεραν όλοι- με τη σφραγίδα του «ανθρώπου της Deutsche», αναλαμβάνει ρόλο οικονομικού συμβούλου στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, γνωρίστηκε μαζί του στο  γραφείο  του Αντώνη  Σαμαρά, με τις συστάσεις να κάνει ο νυν υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης.

Κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο κ. Σταμάτης, του υποδεικνύει τον κ. Αποστολόπουλο ως μάρτυρα κατά του Αντρίκου Παπανδρέου στην υπόθεση των CDS. O κ. Σταμάτης αντιτείνει ότι ο κ. Καμμένος του παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς του επί του θέματος, τα οποία βρήκε ανεπαρκή, και ότι αυτή ήταν η αιτία του πρώτου ρήγματος στις σχέσεις του με τη Ν.Δ.

Σε κάθε περίπτωση, στην αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση του Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Καμμένου, ο κ. Αποστολόπουλος θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης. Με έγγραφη κατάθεσή του, στην οποία αναφέρεται στον ρόλο του ως συνεργάτη του κ. Αθανασάκη, μιλάει για τη συνέντευξη Στρος-Καν (σχετικά με τις επαφές του με τον Γ. Α. Παπανδρέου) και επικαλείται άλλες δημόσιες πηγές για να κατηγορήσει τον τέως πρωθυπουργό ότι είχε διαθέσιμη λύση για το χρέος που θα απέτρεπε την προσφυγή στο μνημόνιο και την απέρριψε, με σκοπό να κερδοσκοπήσει.

Η φωτογραφία που δημοσιεύθηκε χθες, στην οποία συμμετέχει σε συνάντηση Καμμένου - Τσίπρα τον Μάρτιο του 2013, δείχνει πόσο στενή ήταν η σχέση τους. Χθες, πάντως, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Αποστολόπουλος καταφέρθηκε εναντίον του κ. Καμμένου, μιλώντας για «μανιώδη σόουμαν πολιτικό αρχηγό».

"Εξ απορρήτων του Π. Καμμένου"

Ο Γιώργος Νταβρής, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και νυν ανεξάρτητος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ανέφερε ότι «τον κ. Αποστολόπουλο τον έβλεπα μέσα στο γραφείο του κ. Καμμένου, όταν ήμουν στους ΑΝΕΛ πρωί, μεσημέρι, βράδυ, ήταν εκεί με τον κ. Γιαννέλη κολλητός, μαζί του πήγαινε για να μιλήσει με τον Τσίπρα κλτ, ήταν εξ απορρήτων του».

"Μύλος" με δηλώσεις της Χρυσούλας Γιαταγάνα

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, η ανεξάρτητη βουλευτής Χρυσούλα Γιαταγάνα, πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ φέρεται να είπε ότι ο Γιώργος Αποστολόπουλος «είναι και τώρα συνεργάτης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου», με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η άμεση αντίδραση των ΑΝΕΛ που προανήγγειλαν μήνυση εναντίον της.

«Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», ανέφερε η Χρυσούλα Γιαταγάνα σε διευκρινιστική δήλωσή της.

«Με αφορμή δημοσιεύματα ύστερα από συνομιλία που είχα με δημοσιογράφους στη Βουλή, οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής: Δεν είπα ποτέ, και δεν πιστεύω, ότι οι καταγγελίες Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του είναι στημένες. Αντίθετα θεωρώ, και το υπογράμμισα στους δημοσιογράφους, ότι η υπόθεση αυτή είναι σοβαρή και πρέπει να ελεγχθεί άμεσα και εξονυχιστικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Δεν γνωρίζω, και δεν υπαινίχθηκα, αν ο Γ. Αποστολόπουλος είναι και σήμερα συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου», δηλώνει η κ. Γιαταγάνα.

Ακολούθησε η νέα απάντηση των ΑΝΕΛ μέσω του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. «Με ικανοποίηση διαβάσαμε τις δηλώσεις της συναδέλφου Χρυσούλας Γιαταγάνα με τις διευκρινίσεις - διαψεύσεις που έδωσε, σε όσα πρωταρχικά της αποδόθηκαν. Συνεπώς από προηγούμενη ανακοίνωση μας παύει να ισχύει το κομμάτι που την αφορά, αλλά ισχύουν στο ακέραιο όσα είπαμε για τον Γ. Αποστολόπουλο», τονίζει ο κ. Κουίκ.