X

"Φωνή αγωνίας" της αγοράς για τις πολιτικές εξελίξεις

Ζητά αποφυγή πρόωρων εκλογών. Τονίζει την μείωση τζίρου ως 8% απο την έναρξη της διαδικασίας εκλογής ΠτΔ κι ότι οι προμηθευτές απαιτούν προπληρωμή παραγγελιών.

Ant1news

Να επικρατήσει σύνεση στον πολιτικό κόσμο της χώρας και να επανέλθει το ταχύτερο η ηρεμία στην αγορά, ζητά με ανοιχτή επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στην οποία επισημαίνει ότι «η η πλειονότητα των μικρομεσαίων εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ότι πρέπει να απποφευχθεί η προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές για τέταρτη φορά, μέσα σε μία πενταετία και μάλιστα υπό την ασφυκτική πίεση της δίμηνης παράτασης του ελληνικού προγράμματος».

Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζει η ΕΣΕΕ, «οι οικονομικές συνέπειες, με πολιτικές ευθύνες, θα είναι δραματικά επιζήμιες για την επιχειρηματικότητα της χώρας», ενώ όπως επισημαίνει «ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν ανακοινώθηκε η επίσπευση της Προεδρικής Εκλογής, άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες αρρυθμίες στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης, που φθάνει το 6-8% σε σχέση με τον περυσινό Δεκέμβριο, ενώ οι ξένοι προμηθευτές άρχισαν να απαιτούν από τις ελληνικές εισαγωγικές επιχειρήσεις να τους προκαταβάλουν το συνολικό αντίτιμο για τις νέες παραγγελίες του 2015». 

Οι έμποροι απευθυνόμενοι στους βουλευτές κάνουν έκκληση«να σεβαστείτε τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων με αίσθημα ευθύνης και στις δύσκολες αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε, σας ευχόμαστε να γράψετε ιστορία, αντί να σας γράψει η ιστορία».