X

Δήμαρχος Γαύδου: «Μας ενοχλούν οι πτήσεις των ελληνικών F-16»

Ενστάσεις για τις χαμηλές πτήσεις των ελληνικών μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Γαύδο, εκφράζει η δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Ευαγγελία Καλλινίκου.

Ant1news

Η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος της Γαύδου Ευαγγελία (Γκέλη) Καλλινίκου διαμαρτύρεται για τις πτήσεις των F-16  την ώρα που οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου χτυπάνε κόκκινο.

Σε επιστολή της, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα gavdosfm.gr, η κα Καλλινίκου σημειώνει: «Βλέποντας τόσο συχνά να παίζουν πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας, αναρωτιόμαστε: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας; Έχει λάβει κανένας υπόψη του ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα».

Όπως αναφέρει στην επιστολή αυτή: «Σε εμάς, τους κατοίκους της Γαύδου, οι ασκήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας προκαλούν τον τρόμο ενός δυνατού σεισμού ή μιας μεγάλης έκρηξης. Ξαφνιαζόμαστε και βλέπουμε τα παλιά σπίτια του νησιού μας να λιγοστεύουν κατά κάποιες πέτρες ή κατά μισό τοίχο και άλλοτε να καταρρέουν. Σπάνε το φράγμα του ήχου σε επικίνδυνα χαμηλές πτήσεις. Μόλις πάνω από τα σπίτια μας, πολλές φορές και χαμηλότερα. Και κάθε φορά να λέμε: “Τώρα θα πέσει στην κεφαλή μας”».

Αφορμή για να γράψει αυτή την επιστολή η κυρία Καλλινίκου, η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, στάθηκε η συντριβή, στις 4/12, ενός F-16 βόρεια του νησιού, οι δύο χειριστές του οποίου ανασύρθηκαν ευτυχώς σώοι από τη θάλασσα.

Η δήμαρχος του νησιού κατάγεται από την Κρήτη και εγκαταστάθηκε στη Γαύδο- των 152 μόνιμων κατοίκων - το 2006.