X

Αποκαλυπτήρια για το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google

Βγαίνει στους δρόμους για δοκιμές από το 2015 το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της Google.

Ant1news



Η Google αποκάλυψε το πρώτο «πλήρως λειτουργικό» αυτόνομο αυτοκίνητο, το οποίο είναι έτοιμο να δοκιμαστεί στους δρόμους από το νέο έτος.  

Ο τεχνολογικός κολοσσός, που σχεδιάζει το project εδώ και καιρό, παρουσίασε το πρώτο πραγματικό πρωτότυπο του οχήματος. Πρόκειται για ένα μικρό άσπρο αυτοκίνητο, με στρογγυλές καμπύλες, το οποίο κινείται χωρίς οδηγό. Γι΄αυτό το λόγο άλλωστε δεν διαθέτει τιμόνι και πεντάλ.

Η τελευταία ενημέρωση της Google για το αυτόνομο όχημα είχε γίνει τον Μάιο.

«Θα περάσουμε τις διακοπές κάνοντας βόλτες στην πίστα δοκιμών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Google και προσθέτει: «Ελπίζουμε να σας δούμε στους δρόμους της Βόρειας Καλιφόρνια στο νέο έτος».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι η «πρώτη πραγματική κατασκευή του αυτοοδηγούμενου πρωτοτύπου οχήματος» και επισημαίνεται ότι το προηγούμενο όχημα που παρουσιάστηκε το Μάιο δεν είχε καν πραγματικούς προβολείς.

Από τότε η αρμόδια ομάδα της Google εργάστηκε πάνω σε πολλά πρωτότυπα, όπως σημειώνει και καταλήγει λέγοντας πως όλα τα συστήματα πάνω στα οποία εργάζονταν τοποθετήθηκαν σε αυτό «το πλήρως λειτουργικό όχημα - το πρώτο μας πλήρες πρωτότυπο για πλήρως αυτόνομη οδήγηση».