X

Δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά στο κέντρο της Αθήνας

Όλα τα παιδιά μπορούν να παίξουν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, μέσα από μουσικές, θέατρο και δημιουργίες.

Ant1news

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και πολλές εκπλήξεις θα έχουν στηθεί σε πολλά σημεία της Αθήνας. Από νωρίς το Σύνταγμα θα πλημμυρίσει με τη μουσική του En Lefko, ενώ από τις 17.30 – μέχρι τις 19.30  η ομάδα «Circus Explosiva» θα κάνει μουσικοθεατρική παράσταση.

Η πλατεία Κλαυθμώνος θα είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Αναλυτικά:

11.00 Η γιορτή ξεκινά από τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που θα παίξει η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων

11.00 - 12.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Τα Παιχνιδοκαμώματα θα φτιάξουν  χριστουγεννιάτικα ψηφιδωτά!

12.00 - 13.00 Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι: Είναι ώρα για να φτιαχτούν χριστουγεννιάτικα στολίδια!   

12.30 - 13.00 Μουσικός περίπατος με την ορχήστρα «Τα ζώα του Δάσους»! Τα Ζώα του Δάσους θα παίξουν μουσική για τους μικρούς και μεγάλους φίλους των Χριστουγέννων και των Παραμυθιών. Φόρεσαν τα καλά τους, στη πλάτη τα μουσικά τους όργανα και κατέβηκαν στη πόλη να μας τραγουδήσουν.

13.00 - 15.00 Μουσικό εργαστήρι: Ο κύκλος των μικρών τυμπανιστών! Σε όλα τα παιδιά μοιράζονται κρουστά μουσικά όργανα και μέσα σε λίγα λεπτά η παράσταση αρχίζει.

15.00 - 16.00 Θεατρική παράσταση «Μήπως ονειρεύομαι;» από την ομάδα Τελίτσα: Είναι η παράσταση για σχεδιασμένη για παιδιά, που όμως απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Η Φαίδρα είδε στον ύπνο της πως ένα μπαλόνι κόκκινο, πολύ μαγικό μπήκε στο δωμάτιό της. Ήταν πολύ μαγικό, γιατί την ταξίδευε στο πράσινο και στο γαλάζιο, της μάθαινε παιχνίδια, της έλεγε αστεία μυστικά. Η Φαίδρα περνούσε υπέροχα, ως τη στιγμή που έβγαλε βόλτα το μπαλόνι της και... το έχασε. Τότε η περιπέτεια αρχίζει...

16.00 - 17.00 Θεατρική παράσταση «Δυο συναχωμένοι πιγκουίνοι» από το Θέατρο Αερόπλοιο : Ένα Χριστουγεννιάτικο, λαμπερό θέαμα γεμάτο χορούς και τραγούδια, για μικρούς και μεγάλους. Ένα περιπετειώδες ταξίδι σε χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ ́ όλο τον κόσμο με οδηγούς δύο πιγκουίνους που μας λένε τα κάλαντα...αν και συναχωμένοι για να τ' ακούσει και ο Άη Βασίλης και να ξεκινήσει να μοιράζει τα δώρα... Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης

Πεζόδρομος Ηρακλειδών, Θησείο

Ο πεζόδρομος του Θησείου δε θα μπορούσε να μείνει χωρίς εκδηλώσεις. Έτσι, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 το εικαστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού «Μικρές Ιστορίες» θα μας δείξει το… «Δικό μου δρόμο». Εκεί θα περιμένει τα παιδιά να δημιουργήσουν τους δικούς τους φανταστικούς δρόμους μέσα από τη ζωγραφική και το κολλάζ και ό,τι άλλο βάζει ο νους.

 Μην ξεχνάτε το εορταστικό ωράριο!