X

Δήμας: Δεν δέχομαι να βγω Πρόεδρος με ψήφους της Χρυσής Αυγής

"Δεν δέχομαι να βγω Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ψήφους βουλευτών της Χρυσής Αυγής" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σταύρος Δήμας.

Ant1news

"Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής".

Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισής του από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

"Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Νωρίτερα, στα ίδια σενάρια αναφέρθηκαν και οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης, κινούμενοι στο ίδιο μήκος κύματος. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώσουν πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε «πολλοί» νεοδημοκράτες βουλευτές θα ψηφίσουν «παρών» στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία».  Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η κα Μπακογιάννη τόνισε πως «η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» και υποστήριξε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του Μega, ξεκαθάρισε ότι αρνείται να συμπράξει στην εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. «Θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνο εγώ», είπε χαρακτηριστικά.Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως οι βουλευτές της θα δώσουν τέλος με την ψήφο τους στην κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι τα σχετικά σενάρια «ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας».