X

Οι κίνδυνοι του διαδικτύου για τα παιδιά μέσα από δύο συγκλονιστικά βίντεο

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν διαδικτυακό συνομιλητή και τι μπορεί να κρύβει μια «αθώα» επίθεση ενός παιδιού σε ένα άλλο.

Ant1news

Ποιος ξέρει με ποιον μιλάει στο διαδίκτυο; Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τη συνομιλία ενός παιδιού με ένα άλλο άτομο στο διαδίκτυο.

Στον αντίποδα, τι μπορεί να σημαίνει η επίθεση ενός παιδιού σε ένα άλλο; Το γνωστό bullying παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, με τις επιπτώσεις στα θύματά του να είναι ανυπολόγιστες.

Τα δύο σποτ που έβγαλε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αν κι έχουν ελάχιστη διάρκεια, αποτυπώνουν επακριβώς το τι μπορεί να κρύβεται σε μία κατά τα φαινόμενα συνομιλία στο διαδίκτυο ή τι επιπτώσεις έχει το cyberbullying στα ανήλικα θύματά του.

Επιπλέον, η Δίωξη, συνιστά την παρακολούθηση των ενημερωτικών ημερίδων που διοργανώνει για τους κινδύνους του διαδικτύου. Οι ημερίδες αυτές θα διοργανωθούν στις 12/01 στις Σέρρες, στις 13/01 στη Δράμα, στις 16/01 στη Μακρακώμη, στις 16/01 στο Καρπενήσι, στις 21/01 στην Πέλλα και τα Γιαννιτσά, στις 22/01 στη Βέροια και στις 23/01 στην Κοζάνη.