X

Το CNN διαφημίζει την χειμερινή Ελλάδα

Το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο αναδεικνύει  έξι μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας.

Ant1news

Με ρεπορτάζ του το CNN, επισημαίνει ότι η χώρα μας εκτός από μαγευτικός καλοκαιρινός προορισμός, είναι «παράδεισος» και το χειμώνα. Καλεί τον κόσμο να επισκεφτεί την Ελλάδα  και κάνει ιδιαίτερη μνεία σε έξι τοποθεσίες που είναι must to see, για όσους κάνουν χειμερινό τουρισμό.

Πρώτη στάση του ρεπορτάζ τα Ζαγοροχώρια, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «Ένας κρυμμένος θησαυρός στα ορεινά της Ηπείρου», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους γραφικούς δρόμους τα παραδοσιακά γεφύρια και τους φιλόξενους ξενώνες .

Δεύτερος προορισμός η Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσιάζεται ως το κέντρο της Βορείου Ελλάδος και αφετηρία για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Ενδιαφέρον έχουν και οι αναφορές  στην νυχτερινή ζωή της πόλης.

Ο αγαπημένος προορισμός του Πηλίου δεν ξέφυγε από το CNN, «υπάρχουν, μεταξύ άλλων, χιονοδρομικές πίστες με πανοραμική θέα και όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας», τονίζεται για την περιοχή.

Μεταξύ των προορισμών που αναφέρονται και η Ευρυτανία, για την οποία αναφορά γίνεται στα παραδοσιακά χωριά της, τα εντυπωσιακά φαράγγια, το πολύ πράσινο και την πληθώρα μαναστηριών.

Το ρεπορτάζ κλείνει με δυο τοποθεσίες από τη Πελοπόνησο: «Στη Μάνη βρίσκονται περισσότερα από 96 παραδοσιακά χωριά, πύργοι και βυζαντινές εκκλησίες», κάνοντας λόγο για εντυπωσιακό σκηνικό, ενώ αναφορά γίνεται και στη Μονεμβασιά, τα καλοδιατηρημένα βυζαντινά κάστρα της, τις παραδοσιακές εκκλησίες και τα καλντερίμια.