X

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τινάξει τα πάντα στον αέρα

Νέα παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων.

Ant1news

Στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» μίλησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εφιστώντας την προσοχή όλων σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται στο ενδεχόμενο προώρων εκλογών.

«Ο λαός είναι πιο ώριμος από την ηγεσία του. Η πολιτική ηγεσία βρίσκεται πίσω του. Όλες οι ελπίδες βρίσκονται στο λαό, ο οποίος μπορεί να εμποδίσει την πορεία προς το χειρότερο. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες για το τι θα συμβεί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Ένα μικρό ποσοστό να υλοποιήσει απ’ όσα υπόσχεται, θα τινάξει τα πάντα στον αέρα», ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην Πρωθυπουργός θεωρεί ότι μία τέτοια εξέλιξη, θα θέσει τη χώρα σε νέες περιπέτειες, με τον κίνδυνο να χαθούν όλες οι θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός και όσα επιτεύχθηκαν εξαιτίας αυτών.

Ο κ.Μητσοτάκης εκτιμά ότι μία πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί λύση για τρεις λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέχει το αναγκαίο ποσοστό του ελληνικού λαού, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μόνο το ένα τρίτο των ψήφων φαίνεται να δείχνει τη διάθεση προς τα εκεί.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα κόμμα που δεν είναι νέο, αλλά αποτελείται από την «νεοκομμουνιστική αντιπολίτευσή», που φτάνει το 40%.

Ο τρίτος λόγος είναι ότι δεν έχει συμμάχους, ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ ενέχεται ο κίνδυνος μιας περιόδου ακυβερνησίας, η οποία είναι πιο επίφοβη από μία κακή κυβέρνηση.