X

Οι πρώτες εικόνες μέσα από το φλεγόμενο Norman Atlantic

Συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε επιβάτης του Norman Atlantic δείχνουν τις φλόγες που έχουν τυλίξει το πλοίο την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης.

Ant1news

Συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε επιβάτης του Norman Atlantic δείχνουν τις φλόγες που έχουν τυλίξει το πλοίο την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης.

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο-ντοκουμέντο που μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano και τις οποίες τράβηξε ένας εκ των επιβαινόντων στο πλοίο Norman Atlantic.

Στο βίντεο διακρίνονται οι επιβαίνοντες να έχουν φορέσει τα σωσίβιά τους και να έχουν ανέβει στο κατάστρωμα, ενώ από τα παράθυρα διακρίνονται οι φλόγες στο εσωτερικό του πλοίου.

Στους 158 έχει ανέλθει μέχρι στιγμής ο αριθμός των διασωθέντων από το πλοίο Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του τα ξημερώματα, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Οπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων,προκύπτει ότι o νεκρός άνδρας που ανασύρθηκε απο το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic είναι Έλληνας υπήκοος.

Τη δραματική διάσωση μίας μητέρας με τα δύο παιδιά της από ιταλικό ελικόπτερο καταγράφει ένα άλλο βίντεο-ντοκουμέντο που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης:

Στο μεταξύ η ΑΝΕΚ σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης της, ενημερώνει ότι η διαδικασία εκκένωσης του πλοίου συνεχίζεται ομαλά και η επιχείρηση βαίνει καλώς και με σταθερό ρυθμό σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα προκειμένου να υποδεχτούν και να περιθάλψουν τους διασωθέντες του φλεγόμενου πλοίου ΝΟRMAN ATLANTIC. Τα Νοσοκομεία της Κέρκυρας, των Φιλιατών και των Ιωαννίνων είναι σε ετοιμότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση όσων περιστατικών φτάσουν μετά την διάσωση των επιβατών . Επίσης αναμένεται να φτάσουν στο νησί ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας. Σεραφείμ Τσόκας και ο Διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας ,για τον καλύτερο συντονισμό της γιγαντιαίας προσπάθειας.