X

Αστυνομικός αποζημιώθηκε με 50.000 ευρώ για τι δεν είχε αλεξίσφαιρο γιλέκο

Η υπηρεσία του παρά την επικινδυνότητα της δουλειάς του δεν τον είχε εφοδιάσει με το απαραίτητο αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ant1news

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, επιδίκασε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, συν τους νόμιμους τόκους, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που του προξενήθη μετά από τον τραυματισμό του από πυροβολισμό Αλβανού κακοποιού. Ο εν λόγω αστυνομικός δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο την ώρα του τραυματισμού του καθώς δεν τον είχε εφοδιάσει η υπηρεσία του.

Ο αστυνομικός υπηρετούσε στην μονάδα αποτροπής ληστειών και κατά την διάρκεια μιας καταδίωξης στην περιοχή του Κολωνού, ο κακοποιός τον πυροβόλησε στο στήθος. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην μετεγχειρητική περίοδο τον υποχρέωσαν να επιβληθεί και σε νέα επέμβαση.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και μετά το εξιτήριο που έλαβε ακολούθησε μια μακρά περίοδος ανάρρωσης στο σπίτι του. Η ΕΛΑΣ μετά την αποθεραπεία του, του απένειμε την ηθική αμοιβή της «Ευαρέσκειας» και ως υλική αποζημίωση αποδοχές ενός έτους.

Ο αστυνομικός προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας το ποσό των 50.000 ευρώ ως ηθική αποζημίωση και κάποιες άλλες αξιώσεις όπως, η μη χορήγηση εκλογικού επιδόματος, η μη καταβολή επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, κ.λπ.

Το δικαστήριο αποφάσισε να του επιδικάσει το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη από την στιγμή που η υπηρεσία παρά την επικινδυνότητα της δουλειάς του δεν τον είχε εφοδιάσει με αλεξίσφαιρο γιλέκο, αλλά αποφάσισε πως σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αξιώσεις του, είχαν υποπέσει σε παραγραφή.