X

Συγκλονίζει η μαρτυρία της γυναίκας που έχασε τον άνδρα της στο Norman Atlantic

Επιχείρησε να φύγει από το πλοίο μαζί με τον άνδρα της. Εκείνη τα κατάφερε, αλλά εκείνος έχασε τη ζωή του.

Ant1news

Σε νοσοκομείο στο Πρίντεζι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου η γυναίκα η οποία έχασε τον άνδρα της στην προσπάθειά τους να μπουν στη σωστική λέμβο.

Η κ.Δούλη και ο σύζυγός της επιχείρησαν να βγουν από το πλοίο και να μπουν στη λέμβο, η οποία όμως ήταν γεμάτη με κόσμο και εκείνος παγιδεύτηκε στην γλίστρα – τη λεγόμενη τσουλήθρα – του πλοίου.

Η ίδια περιγράφοντας το περιστατικό είπε:

«Ο άντρας μου κοιμόταν». Βγήκαν από την καμπίνα τους όταν μύρισαν τον καπνό,  ο οποίος περιγράφει ότι προερχόταν από τον πίσω μέρος του πλοίου.  «Μπροστά δεν είχε φωτιά», συμπλήρωσε η ίδια.

Το σκηνικό εκείνη την ώρα ήταν χαοτικό, λέει η ίδια «καταστροφή, ο κόσμος δεν ήξερε που να πάει».

Στη συνέχεια προσπάθησαν να επιβιβαστούν στο «βαρελάκι», που φουσκώνει αυτόματα, κατά την πτώση του στη θάλασσα. Ο Γιώργος Δούλης έπεσε τραυματισμένος στη θάλασσα, όπου έπνεαν άνεμοι 10 μποφόρ και πέθανε.

Ο έλληνας Πρέσβης στην Ρώμη, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, δήλωσε ότι – σύμφωνα με την πληροφόρησή του – όλοι οι επιβαίνοντες και οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία του.

Ο ίδιος βρίσκεται στο Μπάρι, περιμένοντας 49 διασωθέντες. Σχετικά με την πορεία των ερευνών είπε: «Περιμένουμε τη διαδικασία ρυμούλκησης. Υπάρχει πολεμικό πλοίο στο σημείο, με ιατρικό προσωπικό και μας λέει ότι όλοι είναι καλά, ωστόσο υπάρχουν κρούσματα υποθερμίας, τα οποία αντιμετωπίζονται».

Τέλος ο κ.Δεμίρης επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.