X

Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων στο Norman Atlantic

Στους δέκα ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την πυρκαγιά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, αφού εντοπίσθηκαν άλλα δύο πτώματα στο εσωτερικό του.

Ant1news

Άλλα δύο πτώματα βρέθηκαν στο εσωτερικό του πλοίου Norman Atlantic, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας σε δέκα.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και 427 διασωθέντες. Στον κατάλογο των επιβαινόντων, μαζί με τα 56 μέλη του πληρώματος, περιλαμβάνονταν συνολικά 478 άνθρωποι.

Ωστόσο, η ΑΝΕΚ -η εταιρεία που είχε ναυλώσει το πλοίο- διευκρίνισε σε νεότερη ανακοίνωσή της ότι ο αριθμός των επιβαινόντων ήταν τελικά 475. Τρεις επιβάτες δεν ταξίδεψαν. Ένα μέλος του πληρώματος δεν επιβιβάστηκε, ενώ επιπλέον στο πλοίο υπήρχε η σύζυγος ενός ναυτικού, που δεν ήταν καταγεγραμμένη.

Αργά το βράδυ 43 διασωθέντες από το επιβατηγό οχηματαγωγό Norman Atlantic, μεταφέρθηκαν από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Πρόκειται για 40 Έλληνες και 3 αλλοδαπούς, οι οποίοι ταξίδεψαν με C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε δηλώσεις τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την αγανάκτησή τους για τη μη συνεργασία των Ιταλών μελών του πληρώματος με τους Έλληνες αλλά και τη γενικότερη στάση τους έναντι της κατάστασης που είχε προκληθεί στο πλοίο και απέναντι στους επιβάτες.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας καταβάλει προσπάθειες για να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν η λίστα των Ελλήνων, με το να διαπιστωθεί εάν τα ονόματα που στέλνουν οι Ιταλοί είναι σωστά γραμμένα, προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις.

Αποκλειστικά για τους συγγενείς των αγνοουμένων, δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο τηλεφωνικές γραμμές, στις οποίες μπορούν να απευθύνονται 24 ώρες το 24ωρο για να ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις. Τα τηλέφωνα αυτά είναι: 213 1371042 και 213 1371036.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ελληνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ο καπετάνιος του Norman Atlantic είχε από την πρώτη στιγμή επιδείξει άρνηση επικοινωνίας με τις ελληνικές αρχές, γεγονός που δυσκόλεψε πολύ τις συνεννοήσεις.

Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να θέσει υπό κατάσχεση το πλοίο στο οποίο αναπτύχθηκε η πυρκαγιά, από την στιγμή που τρεις εισαγγελίες της περιοχής της Απουλίας (του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε) έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειες του ναυαγίου.