X

Norman Atlantic: Συνάδελφοί μου κοιμήθηκαν στα φορτηγά τους, επειδή το πλοίο ήταν άθλιο

Οδηγός φορτηγού που βρισκόταν στο Norman Atlantic περιγράφει τα όσα έζησε και σοκάρει.

Ant1news


Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας έφτασαν στην Ελευσίνα 43 από τους διασώθέντες του Norman Atlantic. Μία οδηγός φορτηγού περιγράφει την τραγωδία.

Η Ευφροσύνη Μπεζάτη κοιμόταν στην καμπίνα της όταν ξέσπασε η φωτιά και την κατάλαβε από τους καπνούς που μπήκαν σε αυτήν. Όπως λέει και αυτή, εκτός των άλλων επιβατών του πλοίου, «κανένας δεν τους ειδοποίησε και το πλήρωμα δεν ήταν σωστό».

Όπως σημειώνει, «ήξεραν ότι το πλοίο ήταν σε κακή κατάσταση, παρολαυτά επιβιβάστηκαν».

Σύμφωνα με την κ. Μπεζάτη, «ακόμα τρεις συνάδελφοί της κοιμόντουσαν στα φορτηγά τους, γιατί το πλοίο ήταν άθλιο και δεν πήγαν στις καμπίνες», ενώ συμπληρώνει περιγράφει ότι ήταν ρίσκο ακόμα και να μπει κανείς στις λίγες λέμβους «οι μισές σωστικές λέμβοι ήταν καμένες και από τις υπόλοιπες κόπηκαν τα σχοινιά» .

Στο μεταξύ, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος, καθώς έχει δημιουργηθεί χάος με τη λίστα επιβατών του πλοίου.

Η ίδια περιγράφει πως έκανε μόνο ένα τηλεφώνημα στην οικογένειά της, κι αυτό από δανεικό τηλέφωνο, για να τους πει «ότι δεν θα την ξαναδούν ποτέ».

Η οδηγός ήταν φανερά σοκαρισμένη κατά τις δηλώσεις της, στις οποίες περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τον τρόμο που έζησε τις ώρες που έμεινε στο πλοίο, μέχρι να απομακρυνθεί από αυτό.

«Ήμασταν μούσκεμα πάνω στο κατάστρωμα και τα πόδια μας καιγόντουσαν από το πάτωμά του» λέει η ίδια.

Ωστόσο, περιγράφοντας την επιχείρηση διάσωσης, σημειώνει ότι «Οι ιταλοί ήταν άψογοι, μας πήραν όλους έναν – έναν και μετά μας έδωσαν ρούχα και ο Ερυθρός Σταυρός, οι υπηρεσίες τους ήταν άψογες».