X

Σήμα κινδύνου από πλοίο δυτικά της Κέρκυρας

Στο πλοίο με σημαία Μολδαβίας φέρονται να επιβαίνουν εκατονταδες άνθρωποι. Ομάδα βατραχανθρώπων κατευθύνεται στο σημείο.

Ant1news

Πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες (πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 700) εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα, δυτικά της Κέρκυρας.

Ένας από τους επιβαίνοντες κάλεσε από κινητό τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας μάλιστα ότι μεταξύ των επιβατών βρίσκονται και οπλισμένοι άνδρες. 

Το σήμα έφτασε στις ιταλικές αρχές, οι οποίες το διαβίβασαν στο ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο αμέσως διέταξε ελικόπτερο να κάνει πτήση στην περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο και να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Το ελικόπτερο είναι ένα από αυτά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που, με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic.

Προς το πλοίο "Blue Sky" με σημαία Μολδαβίας, που βρίσκεται περίπου 3 ναυτικά μίλια απο τους Οθωνούς, σπεύδει και η φρεγάτα "Ναβαρίνο" με ομάδα βατραχανθρώπων της ΜΥΚ έτοιμη να επέμβει. Στο  σημείο επίσης κατευθύνεται με περιπολικό του Λιμενικού, ομάδα ειδικών αποστολών από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες παράτυποι  μετανάστες, οι οποίοι είχαν προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας.

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει διευκρινιστεί αν το πλοίο έχει μείνει ακυβέρνητο ή αν κάποιοι από τους επιβάτες έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Οθωνών Γιώργο Αργυρό στην ίδια περιοχή υπάρχει και δεύτερο εμπορικό πλοίο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτό συνδέεται με το πρώτο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 8 μποφόρ και τα δύο μικρά εμπορικά κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, νότια νοτιοδυτικά του νησιού με σκοπό προφανώς να προστατευθούν από τη θαλασσοταραχή.

Όπως είπε ο ίδιος οι άνδρες του φυλακίου του Λιμενικού που βρίσκεται στο νησί, προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν από τη στεριά να καταγράψουν τις κινήσεις των δύο πλοίων.