X

Εννέα οι Έλληνες αγνοούμενοι που επέβαιναν στο Norman Atlantic

Στους εννέα ανέρχονται οι Έλληνες αγνοούμενοι που επέβαιναν στο Norman Atlantic, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Ant1news



Εννέα Έλληνες που επέβαιναν στο Norman Atlantic είναι αγνοούμενοι, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ένας τρίτος Έλληνας ταυτοποιήθηκε νεκρός, αρκετές ημέρες μετά την ναυτική τραγωδία.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές οι νεκροί συνολικά - μέχρι τώρα - ανέρχονται τελικά σε δέκα, ενώ το Λιμενικό Σώμα της χώρας μας ανακοίνωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων, πολλοί Έλληνες εκ των οποίων επέστρεψαν σήμερα στη χώρα μας.

«Μετά από έντονο διάβημα που έγινε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης έχουμε πλέον την επίσημη ενημέρωση από τις ιταλικές αρχές για τον αριθμό των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι δέκα, εκ των οποίων τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί, τέσσερις ταυτοποιημένοι αλλοδαποί και δύο ακόμη μη ταυτοποιημένοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Λαγκαδιανός.

«Επιπλέον, σημειώνεται ότι εντοπίστηκε μία σορός αγνώστων λοιπών στοιχείων από διασωστικές δυνάμεις της ιταλικής ακτοφυλακής στη θάλασσα, η οποία λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών δεν κατέστη εφικτό να περισυλλέγει. Μέχρι στιγμής καμία πληροφορία δεν υπάρχει για 18 άτομα, από τους οποίους οι 9 είναι Έλληνες και τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Διατηρούμε επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων που μπορούμε να ανακοινώσουμε, καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που μας έχουν διαβιβάσει οι ιταλικές αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις καταγραφές των ονομάτων», πρόσθεσε ο κ.Λαγκαδιανός.

Από το Υπουργείο και το Λιμενικό Σώμα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία των Ελλήνων αγνοουμένων που επέβαιναν στο «NORMAN ATLANTIC»:

Η λίστα των αγνοουμένων:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οι ανακοινώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Λιμενικού Σώματος: