X

Καπετάνιος Norman Atlantic: "Θα ήθελα να τους είχα σώσει όλους"

Σε βάρος του Αρτζίλιο Τζιακομάτσι έχει ασκηθεί δίωξη για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και τραυματισμό. Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου.

Ant1news


"Είμαι πολύ κουρασμένος, μην με αποκαλείτε ήρωα, οι φιλοφρονήσεις δεν μου αρέσουν, δεν χρησιμεύουν. Τώρα έχω ανάγκη από ξεκούραση", δήλωσε ο Αρτζίλιο Τζιακομάτσι επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στην Γένοβα. Στον καπετάνιο του Norman Atlantic έχει κοινοποιηθεί, πάντως, κλήση σε απολογία για εξ αμελείας ανθρωποκτονία, ναυάγιο και τραυματισμό. 

Η ιταλική ακτοφυλακή απέστειλε, εν τω μεταξύ, στις ελληνικές αρχές λίστα με 477 επιβάτες οι οποίοι έχουν διασωθεί. Οι νεκροί, οι οποίοι έχουν ανασυρθεί, είναι εννέα, ενώ, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι διασώστες δεν κατόρθωσαν να προσεγγίσουν άλλα δύο πτώματα. Η  εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρει, εξάλλου, ότι οι αγνοούμενοι «είναι τουλάχιστον έντεκα». 

Στις 6.15 το απόγευμα της Πέμπτης, εξάλλου, ξεκίνησε η ρυμούλκηση του Norman Atlantic. Το μοιραίο πλοίο πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια για το λιμάνι του Πρίντιζι, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.