X

Αγνοούμενος και όχι νεκρός ο Γιώργος Δούλης

Ανατροπή δεδομένων για τον αριθμό των νεκρών Ελλήνων του Norman Atlantic. Δεν είναι νεκρός, αλλά αγνοούμενος ο Γιώργος Δούλης, λένε τώρα οι ιταλικές αρχές.

Ant1news



Δίχως τέλος συνεχίζεται το αλαλούμ από τις ιταλικές αρχές με τις λίστες των θυμάτων και των αγνοουμένων επιβατών του Norman Atlantic. Αρκετές ημέρες μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αδριατική και ενώ αρχικά οι αρχές της Ιταλίας είχαν δώσει τον Γιώργο Δούλη ως τον πρώτο Έλληνα νεκρό, τώρα αναθεώρησαν και γνωστοποίησαν ότι τελικά δεν είναι νεκρός, αλλά αγνοούμενος. 

«Με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο ΔΟΥΛΗΣ Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο αριθμός των νεκρών Ελλήνων ανέρχεται επίσημα σε δύο και όχι τρεις όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Μαζί με τον Γιώργο Δούλη, ο αριθμός των αγνοουμένων Ελλήνων ανέρχεται πλέον σε δέκα, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με ενημέρωση σε συγγενείς του, οι οποίοι θα μεταβούν στην Ιταλία για την αναγνώριση της σορού του. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, τότε ο αριθμός των νεκρών Ελλήνων θα αυξηθεί σε 3 και αυτός των αγνοουμένων θα μειωθεί σε 9.

Σύμφωνα το Λιμενικό οι δέκα αγνοούμενοι είναι οι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
10. ΔΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Οι δραματικές ώρες των συγγενών των θυμάτων και συγκλονιστικές μαρτυρίες: