X

Στο Norman Atlantic ο εισαγγελέας - «μπορεί να υπάρχουν σοροί», είπε

Στα χέρια του εισαγγελέα το «μαύρο κουτί» του Norman Atlantic. To Σάββατο θα επιστρέψει στο κουφάρι του πλοίου.

Ant1news



Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν πτώματα στο γκαράζ του Norman Atlantic άφησε ο εισαγγελέας Έτορε Καρντινάλι, ο οποίος εισήλθε σήμερα στο πλοίο και κατέσχεσε το «μαύρο κουτί».

Ο εισαγγελέας δεν κατάφερε - για λόγους ασφαλείας - να φθάσει στο γκαράζ, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και το Σάββατο θα επιστρέψει στο κουφάρι του Norman Atlantic, για τη συνέχιση των ερευνών.

«Μπορεί να υπάρχουν πτώματα στον χώρο στάθμευσης του πλοίου», είπε ο εισαγγελέας στους δημοσιογράφους και γνωστοποίησε ότι ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου. «Τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους αγνοούμενους, ο Ιταλός εισαγγελέας άφησε αιχμές προς τις ελληνικές αρχές. «Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», ανέφερε και είπε ότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς».

Στην Ιταλία έφτασαν και οι συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων, αναζητώντας απαντήσεις για την τύχη των δικών τους ανθρώπους, μετά το «ενημερωτικό αλαλούμ» από τις ιταλικές αρχές.