X

Συγκλονιστική μαρτυρία: Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στο Norman Atlantic

Σοκάρουν οι μαρτυρίες διασωθέντων του Norman Atlantic που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το τραγικό ναυτικό δυστύχημα.

Ant1news

Τελευταία μαρτυρία δείχνει το κλίμα πανικού και τις τρομακτικές τελευταίες στιγμές κάποιων από τους επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera μια οικογένεια τριών Αλβανών που ταξίδευε με το μοιραίο πλοίο, είδε ανθρώπους εγκλωβισμένους να πεθαίνουν από ασφυξία.

«Είδαμε ανθρώπους να πεθαίνουν από ασφυξία. Οι σοροί τους βρίσκονται στο πλοίο. Όταν μία πυρίμαχη πόρτα έκλεισε, πολλοί έμειναν εγκλωβισμένοι πίσω μας και δε μπορούσαν να την ανοίξουν. Χτυπούσαν με τα χέρια τους ώστε να τους ανοίξουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δύο τους είδαμε ξεκάθαρα από το φινιστρίνι να πέφτουν νεκροί από ασφυξία», δήλωσαν οι τρεις διασωθέντες.

Η οικογένεια, μάλιστα, υποστήριξε πως ένας επιβάτης ακόμα κατέληξε στο κατάστρωμα καθώς για άγνωστο λόγο έπεσε την ώρα που οι διασώστες προσπαθούσαν να τον ανεβάσουν στο ελικόπτερο. «Υπήρχε αίμα, αλλά δεν ξέρουμε αν ο άνθρωπος επέζησε ή όχι», συμπλήρωσαν.

Οι διασωθέντες αποκάλυψαν επίσης, ότι  για να φορέσουν σωσίβια έπρεπε πρώτα να σπάσουν τους χώρους που ήταν αποθηκευμένα, ενώ κατήγγειλαν ότι είδαν μέλη του πληρώματος να μπαίνουν σε σωστικές λέμβους εγκαταλείποντας τους επιβάτες.