X

Σε μεταγωγή κρατουμένου ή σε φυλακή θα χτυπούσε ο Ξηρός

Εντυπωσιακό και αιματηρό χτύπημα ετοίμαζε ο αρχιτρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία.

Ant1news

Σε μεταγωγή κρατουμένου ή σε φυλακή θα χτυπούσε ο αρχιτρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος δηλώνει, προφανώς στέλνοντας μήνυμα σε συνεργούς του, ότι "η επανάσταση θα συνεχιστεί".

Οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις των αστυνομικών, κάνουν λόγο για ένα εντυπωσιακό και αιματηρό χτύπημα.

Αυτό αποδεικνύει και το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο σπίτι όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός, ενώ εντοπίστηκαν σχεδιαγράμματα που καταδεικνύουν συγκεκριμένους στόχους, καθώς και δρομολόγια διαφυγής για το χτύπημα που ετοίμαζε ο αρχιτρομοκράτης.

Από τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής στο κρησφύγετο του Ξηρού στην Παλαιά Φώκαια, οι οποίες συνεχίζονται, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί εννέα καλάσνικοφ, ένα ρουκετοβόλο και τρεις αντιαρματικές ρουκέτες, τρία πιστόλια και δύο χειροβομβίδες. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας τα καλάσνικοφ είναι άκρως επιχειρησιακά. Μάλιστα το ένα από αυτά έχει διόπτρα και καταδείκτη λέιζερ.

Επίσης, βρέθηκε ένα βαρέλι με αυτοσχέδιο στόμιο, το οποίο περιέχει εκρηκτική ύλη κι ένα κουτί διαστάσεων ενός μέτρου επί 50 εκατοστών. Στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού βρέθηκαν περισσότερα από 10 σακιά με τσιμέντο και άμμο, που παραπέμπουν σε πρακτικές 17Ν. Τα σακιά χρησιμοποιούνταν σε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, προκειμένου να "καθοδηγείται" το ωστικό κύμα στο στόχο.

Την ίδια ώρα εκτιμήσεις αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής θέλουν το κρησφύγετο του Ξηρού να ήταν «κοινή κεντρική γιάφκα» αποτελώντας το οπλοστάσιο και το μέρος συνάντησης μελών τρομοκρατικών οργανώσεων . Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την γιάφκα όπου κρυβόταν ο Μανώλης της 17Ν προκειμένου να βρουν κι άλλα στοιχεία, ενώ αναζητούν DNA και για συνεργούς του Ξηρού ή μέλη άλλων τρομοκρατικών ομάδων ή οποιονδήποτε  άλλο σεσειμασμένο κακοποιό.

Αναζητούν την γυναίκα που έκρυψε τον Ξηρό

Την γυναίκα, η οποία βοήθησε και έκρυψε τον Χριστόδουλο Ξηρό τους προηγούμενους μήνες αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν σε μαρτυρίες του ότι είχαν δει τον Χριστόδουλο Ξηρό να κυκλοφορεί στο δρόμο με μία γυναίκα, την οποία αναζητά πλέον η Αντιτρομοκρατική ως το άτομο που βοήθησε τον τρομοκράτη που καταζητούνταν.

Μάλιστα, ίσως να είναι και εκείνη που πριν από έξι μήνες νοίκιασε το σπίτι στο οποίο έμενε ο Ξηρός. Οι αρχές έδειξαν φωτογραφία του τρομοκράτη στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά εκείνος δεν τον αναγνώρισε, οπότε μεσολάβησε άλλο πρόσωπο που με πλαστά στοιχεία νοίκιασε το σπίτι.

Η αστυνομία είχε υπό στενή παρακολούθηση τον Ξηρό για τουλάχιστον δύο εβδομάδες,  μέχρι τελικά να τον συλλάβουν χθες το μεσημέρι. Από την παρακολούθηση, καθώς και από μαρτυρίες γειτόνων ο Μανώλης της 17Ν  είχε ένα ευρύ κύκλο επαφών μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες.

Πως κυκλοφορούσε ο Ξηρός

Χωρίς να κινεί υποψίες και χωρίς να δείχνει ότι φοβάται ο Χριστόδουλος Ξηρός κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αναβύσσου και κάποιες φορές συνομιλούσε με τους περίοικους.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων της περιοχής,  τον έβλεπαν σχεδόν καθημερινά να πηγαίνει πάνω-κάτω την περιοχή με το ποδήλατό του φορώντας άλλοτε μια τραγιάσκα ή γυαλιά ηλίου.

Άλλη μαρτυρία γυναίκας αναφέρει ότι τον είχε δει να περπατάει στο δρόμο με μια νεαρή κοπέλα και άλλες φορές με ένα κοριτσάκι, ενώ κάποιος άλλος είπε πως του είχε μιλήσει και σε ερώτηση τι δουλειά έκανε είχε απαντήσει: «πρώην καθηγητής από την Καστοριά».

Σε κανέναν, όμως, δεν είχε πει το όνομά του και δεν είχε δώσει άλλα στοιχεία γύρω από το άτομό του.

Ο διάλογος

"Δεν είμαι τζιχαντιστής. Δεν αγαπώ το αίμα", είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός στους αστυνομικούς. 

Επίσης, όταν ο Ξηρός πέρασε το κατώφλι της αντιτρομικρατικής υπηρεσίας, είχε μια σύντομη συνομιλία με αστυνομικό.  

Ξηρός: "Εγώ για πολιτικούς λόγους τα έκανα όλα.

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: Σκοτώσατε τόσους ανθρώπους για πολιτικούς λόγους; ποτέ δεν σκοτώνουμε τριάντα ανθρώπους για πολιτικούς λόγους 

ΞΗΡΟΣ: Τα λόγια είναι πιο δυνατά από τα όπλα 

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ: Τότε Χριστόδουλε, έπρεπε να μείνετε στα λόγια και να μην πάρετε ποτέ τα όπλα