X

Ο Ξηρός, η μυστηριώδης γυναίκα και το σχέδιο για το χτύπημα

Στον ανακριτή αυτή την ώρα ο Χριστόδουλος Ξηρός. "Επιχείρηση Γοργοπόταμος" είχε ονομάσει το σχέδιο για το τρομοκρατικό χτύπημα. Την μυστηριώδη γυναίκα αναζητά η αστυνομία.

Ant1news

Στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα στις φυλακές Κορυδαλλού σχεδίαζε να χτυπήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοχεία, «Επιχείρηση Γοργοπόταμος» είχε ονομάσει το σχέδιο για το τρομοκρατικό χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Όπως προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας ιδιοκτήτης του σπιτιού, που είχε μετατρέψει σε γιάφκα Ξηρός στην Παλαιά Φώκαια, ανήκει σε αστυνομικό, ενώ ενοικιαστής παρουσιάστηκε πριν 6 μήνες ένας 30χρονος  από την Ήπειρο ο οποίος δήλωσε ναυτικός. 

Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν καταγραφές για συνομιλίες του Ξηρού με φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτιάς αναφορικά με τον χτύπημα στον Κορυδαλλό, ένας από τους στόχους του οποίου ήταν η απόδραση των έγκλειστων τρομοκρατών.

Ο «Μανώλης» της 17Ν βρίσκεται αυτή την ώρα στον ανακριτή. Χθες ο εισαγγελέας άσκησε βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων για διακεκριμένη οπλοκατοχή και τρομοκρατικές πράξεις, στον Χριστόδουλο Ξηρό, μετά την απολογία του. Συγκεκριμένα του ασκήθηκε δίωξη για διεύθυνση άγνωστης έως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία επιδιώκει την τέλεση, κατασκευή, προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλικών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και ανθρώπους, για παράνομη κατοχή διατρητικών-εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία, παραβίαση περιοριστικών όρων και παράνομη οπλοφορία.



Επίσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Απολογούμενος ο Χριστόδουλος Ξηρός ανέγνωσε ένα πολιτικό μανιφέστο. «Η χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Όσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις, καθώς και τους ντόπιους δοσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού, εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία», είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός στον εισαγγελέα και ανέφερε ότι θα πει το ίδιο και στον ανακριτή. 

Ολόκληρο οπλοστάσιο στο κρησφύγετο του Ξηρού

Μέσα στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο έχει βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων, εκρηκτικών υλών και πολλών αντικειμένων που παραπέμπουν στην δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν οκτώ Καλάσνικοφ, εκ των οποίων στα δύο ήταν προσαρμοσμένο σκοπευτικό λέιζερ, πλήθος από γεμιστήρες συνδεδεμένες μεταξύ τους ανά δύο ή ανά τέσσερις, πάρα πολλά φυσίγγια του ιδίου όπλου των οποίων δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση, τρία πιστόλια εύχρηστα με φυσίγγια και γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων των 9mm, ένα ρουκετοβόλο εύχρηστο, τρία βλήματα RPG, δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, δύο κινητά, μεταποιημένα με καλώδιο, είκοσι τρεις κοινοί πυροκροτητές, εκ των οποίων οι δεκατρείς με προσαρμοσμένα φυτίλια, οκτώ ηλεκτρικοί πυροκροτητές, πάρα πολλά μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού, δύο κουλούρες NONEL (φυτίλι νέας τεχνολογίας), τρεις κουλούρες πλαστικού καλωδίου, το οποίο κατέληγε σε κοινό πυροκροτητή.



Επίσης, βρέθηκε πλαστή ταυτότητα με το όνομα Ελένη Μελανή του Ιωάννη και της Σταυρούλας, γεννηθείσα στις 02/10/1991 στο Μαρούσι Αττικής, με εκδούσα Αρχή το Τ.Α. Αλιβερίου και με Α.Δ. 5025/3.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία της συγκεκριμένης γυναίκας που χρησιμοποιούσε την πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Ελένη Μελάνη. 

Παράλληλα, αναζητείται ένας άνδρας ο οποίος ενοικίασε το διαμέρισμα τον Ιούνιο του 2014 του οποίου τα στοιχεία επίσης δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο κρησφύγετο βρέθηκαν ακόμη από τους άντρες της Αντιτρομοκρατικής σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής καθώς και εναλλακτικές διαδρομές για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.



Όπως δήλωσε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, χθες ελήφθη βιολογικό υλικό από τον Ξηρό το οποίο ταυτοποιείται με βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε βιβλίο το οποίο είχε τοποθετηθεί μέσα στο δέμα - βόμβα που είχε σταλεί στο Α.Τ. Ιτέας τον Απρίλιο του 2014.

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη σύλληψη ενός καταζητούμενου τρομοκράτη από την Ελληνική Αστυνομία. Αλλά πρόκειται για μιας καίριας σημασίας σύλληψη που έχει σημαντικές προεκτάσεις και αυτό γιατί για ακόμα μια φορά η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτή τη φορά στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος, δηλαδή στις φυλακές του Κορυδαλλού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας. 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη από την αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανάβυσσο, την ώρα που έκανε ποδήλατο, ενώ ήταν μεταμφιεσμένος.

Τα μακριά βαμμένα μαλλιά, το μουσάκι και η εμφανώς αδυνατισμένη σιλουέτα, είχαν κάνει αγνώριστο τον αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη. Ακόμη και οι γονείς του δυσκολεύτηκαν να τον αναγνωρίσουν, όπως παραδέχτηκαν.

Ο συνήγορος του Ξηρού και η γυναίκα τα στοιχεία της οποίας αναγράφονται στην ταυτότητα που βρέθηκε στην γιάφκα μίλησαν στο Πρωινό ΑΝΤ1

΅

Τι λέει γείτονας του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο: