X

Ραγκούσης: Ο Ξηρός ήξερε ότι τον παρακολουθούσαν

Σύμφωνα με δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση, αυτό που δεν ήθελε ο Ξηρός ήταν να συλληφθεί την ώρα που ίσως είχε κάποιες επαφές και να θέσει σε κίνδυνο και άλλους ανθρώπους.

Ant1news

«Δεν ξέρω αν ήταν πληροφορία ή αν ήταν μία τυχαία παρακολούθηση», δήλωσε ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, μιλώντας στον Πρωινό ΑΝΤ1 για τη σύλληψη του Ξηρού στην Ανάβυσσο.

Ο κ. Ραγκούσης μάλιστα συνέχισε λέγοντας: «Ο ίδιος μου είπε ότι ο κλοιός έσφιγγε καθημερινά. Είχε αντιληφθεί ότι τον παρακολουθούσαν. Αυτό που δεν ήθελε ήταν να συλληφθεί την ώρα που ίσως είχε κάποιες επαφές και να θέσει σε κίνδυνο και άλλους ανθρώπους».

Ο Ξηρός, σύμφωνα με τον συνήγορό του, «προσπαθούσε με τις διάφορες βόλτες  που έκανε, να κάνει μέτρα αντιπαρακολούθησης για να δει εάν κάποιος τον παρακολουθεί ή τον συλλάβει».

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν πρόκειται ποτέ να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεγάλη ποσότητα όπλων και εκρηκτικής ύλης τα οποία, όπως είπε, προμηθεύτηκε μέσα στα πλαίσια της επαναστατικής του δράσης, ή να θέσει σε κίνδυνο κάποιους άλλους αντιεξουασιαστές ή όποιων άλλον είχε πρόσβαση.

Στο Πρωινό ΑΝΤ1 μίλησε και η κάτοχος της ταυτότητας της οποίας τα στοιχεία είχαν υποκλαπεί και χρησιμοποιήθηκαν στην πλαστή ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα στην Ανάβυσσο.

Η Ελένη Μελάνη είπε χαρακτηριστικά: «Δεν την έχω χάσει. Αυτή είναι η καινούργια που είχα βγάλει σε αντικατάσταση της προηγούμενης. Ο αριθμός της ταυτότητας είναι ο ίδιος που χρησιμοποιώ εγώ τώρα. Την έχω στα χέρια μου. Όταν άλλαξα την ταυτότητα, τα καινούργια μου στοιχεία τα είχα δώσει σε τράπεζες, εφορίες, ΙΚΑ, κινητή τηλεφωνία, πουθενά αλλού».