X

Σοκαριστικό βίντεο από το εσωτερικό του Norman Atlantic

Εικόνες που προκαλούν ανατριχίλα δείχνει βίντεο από το εσωτερικό του Norman Atllantic. Επιστρέφει στην Αθήνα ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας.

Ant1news

Ο Πέτρος Λιανός, ο τελευταίος Έλληνας τραυματίας της ναυτικής τραγωδίας του Νοrman Atlantic που βρισκόταν ακόμη σε νοσοκομείο της Απουλίας, επιστρέφει, απόψε, αεροπορικώς στην Αθήνα από το Μπρίντεζι, μέσω Ρώμης.

Αποκαΐδια, σπασμένα τζάμια, γυαλιά, σωσίβια πεταμένα αλλά και πεταμένα ρούχα των επιβατών του μοιραίου Norman Atlantic συνθέτουν την εικόνα της καταστροφής η οποία έχει μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους με τον αριθμό των αγνοουμένων να παραμένει ακόμα άγνωστος.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα αποκαλύπτονται οι εικόνες που αντικρίζουν τα μέλη των πυροσβεστικών κλιμακίων κάθε φορά που βρίσκονται πάνω στο πλοίο, ενώ η φωτιά σε αρκετά σημεία αναζωπυρώνεται , με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι μπορεί να καίει για εβδομάδες, κάτι που καθυστερεί τις έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου.

Την ίδια ώρα ένας Τούρκος διασωθείς, μιλώντας στη RAI News ανέφερε ότι παράνομοι μετανάστες είχαν ανάψει φωτιά στο γκαράζ για να ζεσταθούν, χωρίς, ωστόσο, να είναι σίγουρο πως κάτι τέτοιο προκάλεσε την πυρκαγιά. Παράλληλα, περιγράφει τις δραματικές στιγμές της διάσωσης, ενώ αναφέρει πως από όσους βρέθηκαν στη λέμβο περίπου 50 άτομα δεν κατάφεραν να ανέβουν στο πλοίο διάσωσης.

Εν τω μεταξύ, οι πυροσβέστες εντόπισαν χθες βράδυ το κύριο μαύρο κουτί του Νοrman Atlantic, το οποίο όμως βρισκόταν σε χώρο στον οποίο είχε επεκταθεί η πυρκαγιά και ενδέχεται να έχει καταστραφεί, μερικώς ή ολοκληρωτικά.  Πριν δύο ημέρες τα μέλη του ιταλικού λιμενικού και οι ειδικές δυνάμεις των καραμπινιέρων είχαν εντοπίσει ένα άλλο, μικρότερο μαύρο κουτί.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, από τις πρώτες πραγματογνωμοσύνες φέρεται να προέκυψαν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η ναυτική αυτή τραγωδία μπορεί να προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.  

Σήμερα, στο μεταξύ, θα αρχίσουν στο Μπάρι οι νεκροψίες για τα εννέα θύματα που μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Απουλίας, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους. Για τα τελικά ιατρικά συμπεράσματα θα χρειαστούν, όμως, αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος,  όταν σβήσουν όλες οι εστίες φωτιάς στο εσωτερικό του πλοίου, πρόκειται να ρυμουλκηθεί από το λιμάνι του Πρίντεζι σε εκείνο του Μπάρι. 

Το δράμα των συγγενών των Ελλήνων αγνοούμενων

Συνεχίζεται το δράμα των συγγενών των Ελλήνων αγνοούμενων που  βρίσκονταν στο μοιραίο πλοίο Norman Atlantic, καθώς επέστρεψαν από την Ιταλία χωρίς να πάρουν καμία απάντηση για την τύχη των ανθρώπων τους.

Η ανηψιά του Β. Τσάμη μίλησε στο Πρωινό ΑΝΤ1  για το δράμα της οικογένειας και τις ελλείψεις του πλοίου.