X

Όργιο «μαύρης» εργασίας στην χιονισμένη Αράχωβα

Η Οικονομική  Αστυνομία εντόπισε 26 ανασφάλιστους εργαζόμενους σε 12 καταστήματα του χειμερινού θερέτρου. Ένα δεν είχε καν άδεια λειτουργίας.

Ant1news

Μπαράζ ελέγχων στην χιονισμένη Αράχωβα, που βούλιαξε από κόσμο τις προηγούμενες ημέρες, από εκδρομείς που θέλησαν να απολαύσουν το χιόνι και την μαγευτική φύση στο θέρετρο της Βοιωτίας, έκανε η Οικονομική Αστυνομία. 

Αν και οι ελεγκτές πήγαιναν «προετοιμασμένοι» για να βρουν περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων, έπεσαν τελικά σε όργιο «μαύρης» εργασίας στην χιονισμένη Αράχωβα.

Από τους ελέγχους που έκαναν μόνο χθες Κυριακή, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διαπίστωσαν ότι σε 12 περιπτώσεις, κυρίως σε καφέ-μπαρ, εστιατόρια, ξενώνες, μεζεδοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και καταστήματα πρόχειρου φαγητού, δεν ήταν δηλωμένοι 26 εργαζόμενοι. 

Σε κάποιες δε περιπτώσεις, «μαύροι» ήταν 4 ή 6 από τους απασχολούμενους στο κατάστημα, οι οποίοι δεν αναγράφονταν στους σχετικούς πίνακες προσωπικού, ενώ σε μία περίπτωση το κατάστημα δεν διέθετε καν άδεια λειτουργίας. 

Σε ότι αφορά τις φορολογικές παραβάσεις πάντως, από συμμόρφωση ή από τον φόβο των ελέγχων, η συντριπτική πλειονότητα των ελεγχόμενων καταστημάτων ήταν απόλυτα νόμιμη, με μόνο δύο εξαιρέσεις, όπου δεν είχαν κοπεί στο ένα δύο (2) και στο άλλο εννέα (9) αποδείξεις.