X

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Διαβάστε πού θα χιονίσει

Χιόνια αναμένονται και σήμερα σε πολλές περιοχές. Κάτω απο το μηδέν η θερμοκρασία αύριο στην Αττική. Πού χρειάζονται αλυσίδες.

Ant1news

Στην Αθήνα "κατέβηκε" ο χιονιάς κατα τη διάρκεια της νύχτας ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές των βορείων προαστίων, ενώ στην Πάρνηθα , δύο άτομα εγκλωβίστηκαν για αρκετές ώρες στο αυτοκίνητό τους, αφού δεν είχαν υπακούσει στις προειδοποιήσεις για την χιονόπτωση.

Το χιόνι έπεσε, αλλά δεν ήταν έντονο, όμως αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να βλέπουν χιόνια από την Αγία Παρασκευή και τα Μελίσσια και πάνω.

Για την Τετάρτη προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, με μέση θερμοκρασία από 0 - 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να κατέβει κάτω από το μηδέν και να φθάσει τους -2 έως -3 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά του νομού αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές χιονοπτώσεις που κατά διαστήματα θα είναι έντονες. Εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει από το βράδυ. Οι ανεμοι θα παραμείνουν στα 5 - 7 μποφόρ.

Η κακοκαιρία όμως πλήττει και άλλες περιοχές της χώρας, εκτός της Αττικής, όπως την Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Σφοδρές χιονοοπτώσεις πλήττουν την Ευβοια. Χαρακτηριστικό είναι ότι το χιόνι έπεσε μέχρι και στην παραλία του Αλμυροπόταμου.

Στην Κρήτη, όπου επτά χωριά έχουν αποκλειστείκατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα, που είχαν μείνει με τα αυτοκίνητά τους στον Ομαλό, ενώ το χιόνι συνεχίζεται και σήμερα στις περιοχές που βρίσκονται πάνω από τα 500 μέτρα υψόμετρο και σε όλα τα ορεινά του νησιού.

 

Ο καιρός της Τετάρτης

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια της χώρας, με το χιονόνερο και τις χιονοπτώσεις να είναι ισχυρές. Έντονα θα είναι κατά τόπους τα φαινόμενα, κυρίως στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται νεφώσεις και ήπιες χιονοπτώσεις, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ