X

Στο Άμπου Ντάμπι το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2

Από το εμιράτο θα ξεκινήσει, σε λίγες εβδομάδες, την πτήση του για να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου.

Ant1news

Το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2 φορτώθηκε σε ένα Μπόινγκ 747 στην Ελβετία, προκειμένου να ταξιδέψει στο Άμπου Ντάμπι, όπου σε λίγες εβδομάδες θα απογειωθεί με στόχο να κάνει το γύρο του κόσμου.

«Θα ξεκινήσουμε από το Άμπου Ντάμπι, θα πετάξουμε πάνω από την Ινδία και την Κίνα και στη συνέχεια θα κάνουμε το μεγάλο άλμα προς τη Χαβάη και τις ΗΠΑ. Από εκεί θα πετάξουμε πάνω από τον Ατλαντικό με προορισμό τη νότια Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική, πριν επιστρέψουμε στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπερτράν Πικάρντ, συνιδρυτής του προγράμματος.

Στη διάρκεια του εγχειρήματος οι πιλότοι Μπερτράν Πικάρντ και Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα βρεθούν αντιμέτωποι με άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο Μπόρσμπεργκ έχει αποκαλύψει ότι έχει μυηθεί στα μυστικά της γιόγκα για να διατηρήσει την αυτοσυγκέντρωσή του. «Σχεδιάζουμε να ξεκουραζόμαστε εναλλάξ για περίπου 20 λεπτά το πολύ», δήλωσε ο ίδιος.

Με άνοιγμα φτερών 72 μέτρα και βάρος 2,3 τόνους το αεροσκάφος Solar Impulse 2 διαθέτει 17.200 ηλιακούς συλλέκτες που είναι εξοπλισμένοι με μπαταρίες λιθίου συνολικού βάρους 633 κιλών.