X

Το τετ α τετ Ξηρού - αστυνομικών τον Ιούνιο

Στο επίκεντρο των ερευνών το Παλαιό Φάληρο, όπου και εκεί φαίνεται να είχε νοικιάσει σπίτι η φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού. Ενδεχομένως υπάρχει και τρίτο κρησφύγετο, λέει ο Β. Κικίλιας. Τι έκρυβαν οι δύο γιάφκες.

Ant1news



Στο Παλαιό Φάληρο φαίνεται ότι στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας όσον αφορά στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και των ασύλληπτων συνεργών του, με τους οποίος ετοίμαζαν το μεγάλο χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε αυτή την περιοχή φέρεται ότι είχε εντοπιστεί ο «Μανώλης της 17Ν» τον Ιούνιο, όμως οι αστυνομικοί τον είχαν χάσει μέσα από χέρια τους, όπως είχε γράψει τότε το «Έθνος», ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εντοπιστεί επίσης στο Παλαιό Φάληρο και ένα «ορφανό» αυτοκίνητο-γιάφκα.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίας Κυριακής, περιελάμβανε εκτοξευτήρες, καλάσνικοφ, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλα, ενώ φαίνεται ότι ακολούθησε το τετ α τετ των αστυνομικών με τον Χριστόδουλο Ξηρό στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο, πάντως, είχε διαψεύσει η αστυνομία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους», τον Ιούνιο, ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος - όπως αναφερόταν - είχε αλλάξει πολύ την εμφάνισή του, αφήνοντας μούσια και μαλλιά, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία, αλλά τους είχε αντιληφθεί και είχε καταφέρει να τους διαφύγει μέσα από τα στενά της περιοχής.

Τώρα, μετά την ανακάλυψη της πρώτης γιάφκας του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο και της δεύτερης γιάφκας στο Λουτράκι, οι οποίες έκρυβαν βαρύτατο οπλισμό και εκρηκτική ύληπληροφορίες από την αντιτρομοκρατική που επικαλείται το «Έθνος», αναφέρουν ότι η νεαρή φίλη του Ξηρού, η 22χρονη Αγγελική, είχε νοικιάσει ως «Ελένη Μελάνη» διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο και συγκεκριμένα στην οδό Ζησιμοπούλου, μία εξέλιξη που στρέφει τις έρευνες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το διαμέρισμα της 22χρονης ήταν ένα από τα κρησφύγετα του «Μανώλη της 17 Νοέμβρη» στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ακόμη ένα έχει εντοπιστει, σε πυκνοκατοικημένη, πιο κεντρική περιοχή της πρωτεύουσας.

Με βάση τις ίδιες πηγές, το Φάληρο μπαίνει ξανά στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, μετά και τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών στα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στην Ανάβυσσο, τα οποία έδειξαν ότι τα όπλα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά σε τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ οι αστυνομικοί συνδέουν τα νέα στοιχεία με το αυτοκίνητο-γιάφκα, που είχε εντοπιστεί πέρυσι.

Κικίλιας: Ενδεχομένως υπάρχει και τρίτο κρησφύγετο του Ξηρού

Μέσα σε αυτό το φόντο, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε σήμερα πως  η ΕΛΑΣ εκτιμά πως πιθανότατα υπάρχει και τρίτο κρησφύγετο του Ξηρού.

«Η εικόνα που έχει η ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι ότι ενδεχομένως υπάρχει και τρίτο σπίτι (κρησφύγετο του Ξηρού). Δεν μπορώ να γνωρίζω (αν είναι στην Αττική)», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, στον «Βήμα FM» .

Αναφερόμενος, δε, στην τρομοκρατία στην Ελλάδα, ο Υπουργός τόνισε ότι «στην κατάρρευση της γείτονος χώρας, της Αλβανίας, μπήκαν στην Ελλάδα 150.000 καλάσνικοφ. Η ΕΛΑΣ έχει κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια πάρα πολλά από αυτά τα όπλα να κατασχεθούν, αλλά αυτό δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα που προέρχεται από το παρελθόν. Από εκεί και πέρα, δυστυχώς, η όσμωση του κοινού ποινικού εγκλήματος με την τρομοκρατία, την οποία είδαμε πολλές φορές να λαμβάνει χώρα και μέσα στα σωφρονιστικά μας καταστήματα, οδήγησε σ’ αυτό το διπλό ρόλο: στις ληστείες τραπεζών και την εκμετάλλευση (των κλοπιμαίων). Υπάρχει όσμωση, αποδεδειγμένα, μεταξύ των δύο στοιχείων».