X

Χιλιάδες κόσμου στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, για το Charlie Hebdo

Je Suis Charlie, (είμαστε Charlie), φώναξε και η Αθήνα σήμερα έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο

Ant1news

Χιλιάδες  Αθηναίοι συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, με το σύνθημα Je Suis Charlie, να αποτελεί τον κοινό τόπο για όλους τους παρευρισκομένους. Η εκδήλωση συμπαράστασης προς τον Γαλλικό λαό, μετά το μακελειό στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας ομάδας πολιτών που φέρει το όνομα «Je suis Charlie-Athènes», με παρόμοιες συγκεντρώσεις να πραγματοποιούνται σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις.

Το κάλεσμα για την συγκέντρωση ανέφερε τα εξής: «Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!».

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών και πολλές οικογένειες Γάλλων που διαμένουν στην Αθήνα, αλλά και πρόσωπα από τον πολιτικό κόσμο μεταξύ αυτών οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βασίλης Βασιλικός, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Ρεπούση, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Φλωρίδης και Εύα Καϊλή.