X

10χρονος τζιχαντιστής εκτελεί δύο Ρώσους στο Καζακστάν

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο της εκτέλεσης δύο «Ρώσων πρακτόρων» από ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος.

Ant1news

Σε ένα νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ένα μικρό αγόρι διακρίνεται να εκτελεί με πιστόλι δύο άνδρες που σύμφωνα με τους τζιχαντιστές εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας.

Το βίντεο, διάρκειας περίπου επτά λεπτών, δείχνει το παιδί, που φαίνεται ότι είναι ηλικίας περίπου 10 ετών, να εκτελεί δύο γονατισμένους άνδρες. Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν νωρίτερα κατά την ανάκρισή τους για την υποτιθέμενη απόπειρά τους να διεισδύσουν στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία.

Με τίτλο «Ξεσκεπάζοντας τον εχθρό από μέσα», το βίντεο που δημιούργησε το δίκτυο προπαγάνδας του ΙΚ «Al Hayat Media» ξεκινά με τις ομολογίες των δύο Ρώσων.

Στη συνέχεια, οι δύο αιχμάλωτοι εμφανίζονται γονατισμένοι μπροστά από έναν τζιχαντιστή που έχει στο πλάι του ένα αγοράκι, το οποίο κρατά στα χέρια του ένα πιστόλι. Ο εξτρεμιστής προαναγγέλλει την εκτέλεσή τους και σπρώχνει μπροστά το παιδί, που εκτελεί εν ψυχρώ τους αιχμαλώτους.

Το δίκτυο προπαγάνδας «Al Hayat Media» έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ανήλικα παιδιά να εκπαιδεύονται στα όπλα από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα, το αγοράκι που πρωταγωνιστεί στο συγκεκριμένο βίντεο μοιάζει εκπληκτικά με ένα άλλο παιδί που πρωταγωνιστούσε σε προπαγανδιστικό βίντεο από το Καζακστάν.