X

Συνελήφθησαν συνεργοί του Ξηρού - Τι είπαν στους αστυνομικούς

Ο 57χρονος Έλληνας είναι απότακτος αστυνομικός, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλβανός, που φέρεται να είχε επαφή με τους "Πυρήνες" στις φυλακές, είναι ο "Θεοχάρης".

Ant1news

Ένας 57χρονος Έλληνας και ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας συνελήφθησαν από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού και οδηγήθηκαν στο Εφετείο ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους, χθες το απόγευμα στην περιοχή της Καλαμάτας, απ'όπου κατάγεται ο 57χρονος, ο οποίος, μάλιστα, είναι απότακτος αστυνομικός.

«Δεν καταλαβαίνω τί μου λέτε. Δεν γνωρίζω τίποτα από αυτά, που μου αναφέρετε. Δεν έχω να σας πω τίποτα. Δεν έχω καμία σχέση», ανέφερε ο απότακτος αστυνομικός σε αστυνομικούς. 

«Εγώ έκανα ό,τι μου έλεγε ο κύριος Χρήστος. Με είχε να του προσέχω τα πρόβατα στο χωριό, αλλά και τη μητέρα του, που είναι ηλικιωμένη. Τα έκανα όλα, γιατί είμαι χρήστης κοκαΐνης και είχα ανάγκη τα χρήματα. Πήγαμε μαζί στο χωριό, για να μαζέψουμε τις ελιές», είπε από πλευράς του ο 34χρονος Αλβανός.

Ο απότακτος αστυνομικός που είχε υπηρετήσει στα ΕΚΑΜ είχε μιλήσει στο ΕΘΝΟΣ τον Σεπτέμβριο του 2011, υποστηρίζοντας ότι επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του μετά την «συνταξιοδότησή» του από τα ΕΚΑΜ.

Ο 54χρονος «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ. για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, ενώ είχε εμπλακεί και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 34χρονος Αλβανός είναι αυτός που φέρεται να εμφανιζόταν στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας της Αναβύσσου αλλά και στους περίοικους ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού με το όνομα «Θεοχάρης», ο άνθρωπος που ειχε αρχικά νοικιάσει το σπίτι.

Μέσα από τα ευρήματα στις δύο γιάφκες τα στελέχη της Διεύθυνσης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και με τη βοήθεια των εγκληματολογικών εργαστηρίων κατάφεραν και ταυτοποίησαν τους δύο συλληφθέντες, καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά τους και δείγμα γενετικού υλικού σε οπλισμό.

Εις βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον Επίκουρο Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευή και προμήθεια εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομη κατοχή όπλων, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εφετείο, ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.



Στις φυλακές η "επαφή" του Αλβανού κατηγορούμενου με τους "Πυρήνες"

Κατ’ εντολή μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς καθώς και άλλων ατόμων που σχετίζονται με το κοινό ποινικό έγκλημα ενοικίασε ο Αλβανός την κατοικία της Αναβύσσου όπου διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός. Αυτό δείχνουν τα έως τώρα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στα χέρια του ο Εφέτης Ειδικός Ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας. Ο εν λόγω κατηγορούμενος σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης φέρεται να γνωρίστηκε με τα μέλη της Συνομωσίας και με τους ποινικούς κρατουμένους στην Α’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού με τη μεσολάβηση και την καθοδήγηση αγνώστων ατόμων αλλά και του έτερου συλληφθέντα, απότακτου αστυνομικού, ο οποίος ήταν και ο ίδιος έγκλειστος στις φυλακές. 

Ο ανακριτής αποδίδει στους δύο κατηγορούμενους τα κακουργήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, διακεκριμένη οπλοκατοχή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών, πλαστογραφία και υπόθαλψη εγκληματία. Ο ανακριτής προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εκτιμώντας ότι οι δυο κατηγορούμενοι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ταυτότητα του Αλβανού "κάρφωσε" στην Αστυνομία άγνωστος που τηλεφώνησε στις 9 Ιανουαρίου 2015 και ανέφερε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε εμφανιστεί ως Θεοχάρης στην περιοχή της Αναβύσσου και ενοικίασε την κατοικία όπου κρυβόταν ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τον κατηγορούμενο αναγνώρισε και ο κάτοικος της περιοχής που εισέπραττε το ενοίκιο της κατοικίας για λογαριασμό του ιδιοκτήτη.

Στο εφετείο οι συνεργοί του Ξηρού:

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες: