X

Επόμενος στόχος της Αντιτρομοκρατικής ο «Γιώργος»

Μετά την τρίτη γιάφκα στον Κολωνό (δείτε φωτογραφίες) και τις δύο συλλήψεις στην Καλαμάτα, στο στρόχαστρο μπαίνει ο συνεργός του Ξηρού για το χτύπημα στο ΑΤ Ιτέας, το 2014.

Ant1news

Μετά τον εντοπισμό της τρίτης γιάφκας στον Κολωνό και τις συλλήψεις, στην Καλαμάτα, των δύο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας θέτουν ως βασικό στόχο την σύλληψη ακόμη ενός βασικού συνεργάτη του Ξηρού, του λεγόμενου «Γιώργου».

Το DNA του εν λόγω προσώπου βρέθηκε, μαζί με αυτό του Χριστόδουλου Ξηρού, επάνω στο βιβλίο-βόμβα με το οποίο επιχειρήθηκε η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, την Άνοιξη του 2014.

Στον «Γιώργο».αποδίδεται ο ρόλος του μπροστάρη στην τρομοκρατική επίθεση κατά των Φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και του στρατολογητή  των υπολοίπων μελών του εκτελεστικού πυρήνα για την συγκερκιμένη επιχείρηση.

Η Αντιτρομοκρατιική γνωρίζει, σύμφωνα με συγκλινουσες πληροφορίες, τα 4 από τα 8 μέλη της ομάδας που θα αποτολμούσε το εντυπωσιακό εγχείρημα και επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Αυτό είναι το σπίτι που είχε νοικιάσει στον Κολωνό η περιβόητη, καταζητούμενη "Αγγελική", μαζί με τον "Θεοχάρη", ο οποίος είχε ενοικιάσει την γιάφκα στην Π. Φώκαια.

Η όσμωση των φυλακών

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της εξάρθρωσης της τρομοκρατίας, τόσο περισσότερο εμφανές γίνεται το πόσο καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο συγχρωτισμός ποινικών και τρομοκρατών μέσα στις φυλακές.

Στην 1η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού συγχρωτίστηκαν υψηλά στελέχη της Ελληνικής Μαφίας με ηγετικά μέλη της «Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς» και ο σχεδιασμός της επιχείρησης πρέπει να ξεκινάει από αρκετά παλιά.

Ήδη έχει εξακριβωθεί ότι ο 37χρονος Χάρης, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, οι φυλακισμένοι «Πυρήνες» και ο έγκλειστος βαρυποινίτης, βρέθηκαν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ίδια πτέρυγα των φυλακών.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ, δηλώνει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι αρχιμαφιόζοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια τρομοκρατία, ακόμη και αν αυτός περιορίζεται στην προμήθεια υλικού ή στις προπαρασκευαστικές ενέργειας τρομοκρατικών επιθέσεων».

Η ίδια αστυνομική πηγή, υποστηρίζει πως ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, ήταν το «δεξί χέρι - το δέρμα» του γνωστού βαρυποινίτη, που μετά την αποφυλάκισή του το καλοκαίρι του 2014, τον επισκεπτόταν τακτικά στις φυλακές, χωρίς μάλιστα να έχει κάποιου είδους συγγένεια πρώτου ή άλλου βαθμού. Τους τελευταίους μήνες μάλιστα, όπως επισημαίνει ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ., ο 54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης, τον επισκεπτόταν σχεδόν κάθε… 10ημερο, στις φυλακές της επαρχίας όπου έχει μεταφερθεί για να εκτίσει τα τελευταία λίγα χρόνια της ποινής του.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ανούσιες τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσά τους και θεωρούν πως οι όποιες εντολές ποινικού και τρομοκρατικού ενδιαφέροντος γίνονταν δια ζώσης κατά τη διάρκεια αυτών των επισκεπτηρίων. Πρέπει να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποιο στοιχείο, που να αποδίδει κατηγορία, στον γνωστό βαρυποινίτη, ενώ και ο ίδιος στην, κατά καιρούς, εμπλοκή του ονόματός του σε τέτοιου είδους τρομοκρατικές σχέσεις, κάνει λόγο για σκευωρία της ΕΛΑΣ.

Το μοίρασμα των ρόλων

Η Αντιτρομοκρατική έχει ανακαλύψει ότι υπήρξε αυστηρός καταμερισμός στις ευθύνες και στο ρόλο κάθε μέλους της ομάδας. Δηλαδή, άλλος είχε αναλάβει την προμήθεια οπλισμού, άλλος την ενοικίαση οικημάτων, άλλος την εξεύρεση οχημάτων, άλλος την προμήθεια εκρηκτικών και άλλοι θα προέβαιναν στην επίθεση.

Σκοπός αυτής της τακτικής ήταν η ελαχιστοποίηση των κινδύνων σε περίπτωση σύλληψης κάποιου από τα μέλη, καθώς δε γνώριζαν το σύνολο και το εύρος της οργάνωσης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν ότι ο 54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης και ο 37χρονος Χάρης Κ. γνώριζαν ότι υπέθαλπαν και προμήθευαν τον Χριστόδουλο Ξηρό, και πολύ πιθανόν ήξεραν μέχρι τέλους το σχέδιο της επίθεσης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτοί οι ρόλοι, όπως αναφέρουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου ήταν κατανεμημένοι ως εξής: «Ο Ξηρός θα έφτιαχνε βόμβες, θα έδινε τεχνογνωσία, ο Χάρης Κ. ήταν ο ενοικιαστής και το παιδί για τα θελήματα, η Αγγελική ο αγγελιοφόρος, ο απότακτος αστυνομικός ήταν προμηθευτής οπλισμού, και 7-8 θα ήταν οι εκτελεστές του σχεδίου, με συγκεκριμένους ρόλους και αυτοί».