X

Παραδέχεται τα "χτυπήματα" ο Ξηρός, αρνείται τη συνεργασία με ποινικούς

Νέο μανιφέστο από τον Χριστόδουλο Ξηρό, μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.

Ant1news

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μίλησε για όλους και για όλα, μέσα από το κελί του και αναφέρθηκε τόσο στη σύλληψη του όσο και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκε την οποιαδήποτε συνεργασία με ποινικούς.

Ο Ξηρός επιτέθηκε με οξύτητα στους ολιγάρχες του πλούτου και το πολιτικό σύστημα, ενώ υποστήριξε ότι τα ΜΜΕ, φέρουν ευθύνη για την επιβολή των μνημονίων.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός παραδέχθηκε ότι ετοίμαζε μια σειρά χτυπημάτων, «Θα έκανα χτυπήματα σε δοσίλογους, δεν βγήκα για να κάνω διακοπές, μάζεψα εφόδια, όλα αυτά τα έκανα μόνος μου. Απέδειξα ότι μπορώ να κυκλοφορήσω και το πέτυχα. Αν ήταν η τύχη μου, θα μπορούσα να σκοτωθώ σε μία μάχη.

Δεν είναι σκοπός μου να σκοτώσω. Το ότι με πιάσανε δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει χτύπημα. Θα το κάνουν άλλοι. Ξέρω ποιος είναι ο εχθρός μου και εκεί βαράω πάντα. Στόχος μου είναι οι δυνάμεις κατοχής, οι Γερμανοί, οι ντόπιοι δοσίλογοι, οι τραπεζίτες. Αλίμονο σε όποιον βρεθεί ανάμεσα σε μένα και τους στόχους μου, να προσέχει», είπε ο  "Μανώλης της 17Ν".

Στην τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε ο έγκλειστος στις φυλακές, στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, σχολίασε την πολιτική κατάσταση στη χώρα και κατήγγειλε τα μνημόνια. «Η πρόταση είναι μία: Άμεσα, έξοδος από το ευρώ, ολοκληρωτική άρνηση πληρωμής του χρέους, κατάργηση συμφωνιών, ακύρωση χαριστικών αποκρατικοποιήσεων, τιμωρία των ενόχων, ανάπτυξη με ιδία μέσα, αναζήτηση νέων συμμαχιών. Αυτά είναι πολύ απλά. Λένε ότι άμα γίνουν αυτά θα πεινάσουμε. Το πρόγραμμά τους είναι να δουλεύουμε με 200 ευρώ τον μήνα. Θα πεινάσουμε ούτως ή άλλως», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο Ξηρός αρνήθηκε να σχολιάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τις κατηγορίες για συνεργασία του με ποινικούς και υποστήριξε πως η σύλληψη του έγινε με «ρουφιανιά» και ότι ο «ρουφιάνος» δεν θα χαρεί το 1 εκατομμύριο ευρώ της αμοιβής του.