X

Ντράγκι: Δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα

Την εκτίμησή του ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ant1news



Η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη του μέσου ευρωπαϊκού όρου παρά την άνοδο που έχει καταγράψει τα τελευταία έτη, σημειώνει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε επιστολή-απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, ο δείκτης φορολογίας ως προς το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 34,2% το 2013, δηλαδή σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης και των 28 κρατών μελών της ΕΕ.

Αναφερόμενος στην τρόικα, ο κ. Ντράγκι σημειώνει ότι οι συμβουλές που παρέχει η τρόικα προσβλέπουν στην επίτευξη υγειών δημόσιων οικονομικών, χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και ανταγωνιστικότητας προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες για διατηρήσιμη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ,  το πρόγραμμα που εφαρμόζει η Ελλάδα περιλαμβάνει διάφορες μεταρρυθμίσεις με στόχο να βελτιωθεί το φορολογικό σύστημα και η αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης, αλλά και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.