X

Γιούνκερ: Δεν εμφανίζεται... κούρεμα «στην οθόνη του ραντάρ της Κομισιόν»

Αρνητικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Ant1news



Το μήνυμα ότι η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν εμφανίζεται «στην οθόνη του ραντάρ της Κομισιόν» έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να δράσουμε» για το ελληνικό χρέος, ανέφερε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD.

Το θέμα αυτό «δεν βρίσκεται στη οθόνη του ραντάρ της Επιτροπής», είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν και εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο Eurogroup, και κυρίως στην ευρωζώνη», που θα ταχθεί υπέρ της μείωσης του χρέους.

«Η Ελλάδα έχει μια καινούρια κυβέρνηση» και «θα πρέπει να προσανατολιστεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», συνέχισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και επισήμανε ότι «θα πρέπει να συνεχίσουμε» να εργαζόμαστε από κοινού με την Αθήνα «για το συμφέρον όλων».

«Θα εργαστούμε μαζί με εποικοδομητικό τρόπο και πρέπει να εργαστούμε εποικοδομητικά για το συμφέρον της Ελλάδας και της ευρωζώνης στο σύνολό της», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νωρίτερα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές, ενώ του εξέφρασε την επιθυμία του να τον συναντήσει το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής.