X

Καρέ- καρέ η πτώση του ελληνικού F16

Δείτε το γράφημα με την πτώση του πολεμικού αεροσκάφους, που προκάλεσε το θάνατο δέκα ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 21.

Ant1news

«Tο ελληνικό F -16 έπεσε την χειρότερη δυνατή στιγμή, στο χειρότερο σημείο», λένε οι Ισπανοί για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη χθες στο αεροδρόμιο Αλμπαθέτα.

Το πολεμικό αεροσκάφος έπεσε πάνω σε αρκετά σταθμευμένα αεροσκάφη, γεμάτο με καύσιμα, με αποτέλεσμα το θάνατο δέκα ανθρώπων και τον τραυματισμό 21.

 «Φαίνεται ότι οι δύο άνθρωποι που απεβίωσαν είναι Έλληνες υπήκοοι και οκτώ Γάλλοι», δήλωσε ο Ραχόι, ερωτηθείς σχετικά από το ιδιωτικό ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες αυτές του μεταφέρθηκαν από τον υπουργό Άμυνας Πέδρο Μορένες και πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε πως υπάρχουν «πολλοί τραυματίες».

Έχουν αναφερθεί οι τραυματισμοί «δέκα Γάλλων, ένδεκα Ιταλών», ανέφερε ο Ραχόι, που ωστόσο είπε πως θέλει να είναι προσεκτικός καθώς είναι ακόμη, όπως επισήμανε, «πολύ νωρίς».

Ο Μαριάνο Ραχόι έκανε επίσης γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν και μια Ιταλίδα υπουργός —πιθανότατα αναφερόταν στην υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι— θα μεταβούν σήμερα Τρίτη στη βάση όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, σε μικρή απόσταση από την πόλη Αλμπαθέτε, περίπου 240 χλμ. νοτιοανατολικά της Μαδρίτης.

Δείτε το γράφημα με την πτώση του αεροσκάφους