X

Τσακαλώτος: Θα καταρρεύσει η ευρωζώνη αν φύγει η Ελλάδα

Το ευρώ δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τις πολιτικές λιτότητας υποστήριξε σε συνέντευξη του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των φαβορί να αναλάβει κεντρικό ρόλο στο οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνει πως αν η Ελλάδα αποτύχει και φύγει από την ευρωζώνη, τότε εκείνη θα καταρρεύσει.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε αρχικά στο δημόσιο χρέος λέγοντας, «Κανείς δεν πιστεύει ότι είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν έχω συναντήσει ούτε έναν οικονομολόγο που βαθιά μέσα στην καρδιά του να πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλο αυτό το χρέος. Δεν γίνεται.», συμπληρώνοντας πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να δείξουν στη πράξη πως είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη νέα κυβέρνηση.

 «Θα είναι μια πολύ αστεία και πολύ επικίνδυνη Ευρώπη, με πολύ ισχυρές κεντρόφυγες πολιτικές δυνάμεις αν δείξουν ότι μετά από μια δημοκρατική ψηφοφορία δεν ενδιαφέρονται να συνομιλήσουν με τη νέα κυβέρνηση. Θα είναι σημάδι ότι αυτή η Ευρώπη δεν μπορεί να ενσωματώσει τις δημοκρατικές και κοινωνικές αλλαγές», συνέχισε ο βουλευτής, τονίζοντας πως αν η Ελλάδα αποτύχει και φύγει από την ευρωζώνη «θα καταρρεύσει η ευρωζώνη».

«Είπαμε από την αρχή ότι η ευρωζώνη κινδυνεύει, το ευρώ κινδυνεύει, αλλά δεν κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τις πολιτικές λιτότητας», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.