X

«Γκάφα» στην ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

«Δεν με λένε Κώστα, αλλά Δημήτρη» λέει ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, που πέφτει για δεύτερη φορά ...θύμα σύγχυσης, λόγω επωνύμου.

Ant1news


Ο καθηγητής Όικονομικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας είναι ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, όπως ...αναγκάστηκε να σπεύσει να διευκρινίσει ο ίδιος.

Κατά την ανακοίνωση των ονομάτων των προσώπων που απαρτίζουν την νέα Κυβέρνηση, ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προφανέστατα εκ παραδρομής, διαβάζοντας πάντως αυτολεξεί το κείμενο που είχε μπροστά του και αργότερα διανεμήθηκε στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Κώστας Μάρδας, αντί του ορθού Δημήτρης Μάρδας.

Πολιτικοί και κυρίως οικονομικοί συντάκτες άρχισαν να αναζητούν "ποιός είναι ο Κώστας Μάρδας", ωστόσο τους διευκόλυνε ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, καθώς αμέσως επικοινώνησε με δημοσιογράφουςκι άρχισε να επισημαίνει ότι αυτός είναι που υπουργοποιείται και δεν υπάρχει Κώστας Μάρδας. 

«Θύμα» ανάλογου μπερδέματος είχε πέσει ο Δημήτρης Μάρδας και το 2000, λίγο πριν από την ορκωμοσία του ως Γενικός Γραμματέας στην κυβέρνηση Σημίτη.

Ο εξάδελφός του Γιώργος Μάρδας πήγε να δώσει ένα βιβλίο στον κ. Σημίτη, στη Βουλή, και λόγω επωνύμου τον οδήγησαν στο χώρο της ορκωμοσίας όπου του ζήτησαν να ορκιστεί. Η ορκωμοσία του εξαδέλφου αποφεύχθηκε στο… παραπέντε, αφού δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, και ο Δημήτρης Μάρδας ορκίστηκε Γενικός Γραμματέας.

Αυτή τη φορά, η…  παρεξήγηση λύθηκε πριν ξεκινήσει η τελετή ορκωμοσίας.