X

Σάλος απο δήλωση Ρωμανιά για "δυσκολία" καταβολής των συντάξεων Μαρτίου

"Πυροσβεστικές" παρεμβάσεις Στρατούλη-Σπυρόπουλου, που λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κι ότι το Δημόσιο εγγυάται για όλες τις συντάξεις.

Ant1news

Μεγάλη αναστάτωση στους ίδιους τους συνταξιούχους, αλλά και σε ολόκληρη την αγορά και την κοινωνία (αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των Ταμείων και κατ΄ επέκταση του Δημοσίου) προκάλεσε πρωινή δήλωση του Γιώργου Ρωμανιά ότι "απο τον Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις".

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ειδικός επί του Ασφαλιστικού και γνώστης των αναγκών των Ταμείων, μιλώντας στο Mega εξέφρασε το άγχος του για την χρηματοδότηση των φορέων ασφάλισης και την ευχέρεια τους να είναι συνεπή προς τους συνταξιούχους, λέγοντας χαρακτηριστικά  το "απο τον Μάρτιο θα είναι σφιχτά για τις συντάξεις", ωστόσο φάνηκε αισιόδοξος για την αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτών, προσθέτοντας "Θα βρούμε όμως λύση, θα το ρυθμίσουμε".

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε απο αυτήν την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά, τόσο ο Διοικητής του ΙΚΑ όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, με "πυροσβεστικές" παρεμβάσεις τους, τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις συντάξεις.

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Στρατούλης ήταν απόλυτα καθησυχαστικός σε ότι αφορά την καταβολή των συντάξεων, σημειώνοντας ""εγγυόμαστε και το τελευταίο ευρώ για τις συντάξεις. Οχι μόνο για τον Μάρτιο, αλλά για όλα τα χρόνια", συμπληρώνοντας ότι όσα προβλήματα υπάρχουν, θα αντιμετωπιστούν.

Ο Διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, επίσης μιλώντας στο ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1 επεσήμανε με την σειρά του ότι δεν υπάρχει περίπτωση μη καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους.

Ο κ. Στρατουλης που πήρε στα χέρια του την «καυτή πατάτα» του Ασφαλιστικού, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών ανατροπών, υποσχέθηκε ότι δεν θα εφαρμοστούν διατάξεις που οδηγούν σε μείωση συντάξεων ή αύξηση ορίων ηλικίας, δεσμεύθηκε για σταδιακή αποκατάσταση των συντάξεων και την κατάργηση σειράς νομοθετικών παρεμβάσεων για το ύψος των συντάξεων και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Παράλληλα, εξήγγειλε την καταβολή 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) σε όσους συνταξιούχους έχουν μηνιαίο εισόδημα ως 700 ευρώ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης είπε πάντως ότι θα διατηρηθούν όλες οι δομές και τα πληροφοριακά συστήματα, όπως η Εργάνη, ο Ήλιος, η Άρτεμις και ο Άτλας.