X

Αποκλειστική συνέντευξη Χριστόδουλου Ξηρού στον ΑΝΤ1

Μιλώντας στον Γιώργο Καραϊβάζ, ο 57χρονος τρομοκράτης αναφέρεται στην "κόντρα" με τους Πυρήνες της Φωτιάς και τις επιθέσεις-μηνύματα που δέχεται στην φυλακή.

Ant1news

Έκπληξη, απογοήτευση αλλά και πικρία έχουν προκαλέσει στον Χριστόδουλο Ξηρό, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, όσα αποκαλύπτονται για την πρόθεση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» να τον «απολύσουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σε κάποιο από τα σημειώματά τους.

Μιλώντας αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Καραϊβάζ, ο 57χρονος τρομοκράτης, είπε χαρακτηριστικά « αν ισχύουν αυτά που άκουσα, δεν μιλάμε για επαναστατική οργάνωση, αλλά για μαφιόζικη. Μόνο στις ταινίες τα έχω δει εγώ αυτά. Έφριξα, μου σηκώθηκε η τρίχα. Αυτές είναι πρακτικές “μαφίας”. Είχαμε κι εμείς αποτυχίες στο παρελθόν, αλλά δεν εκτελέσαμε κανέναν».

Σε σημειώματα των Πυρήνων, το περιεχόμενο των οποίων έχει διαρρεύσει στην δημοσιότητα, τα μέλη της οργάνωσης μιλούν με ύβρεις κι απαξιωτικά λόγια για το Χριστόδουλο Ξηρό.

Είναι χαρακτηριστικό ένα μήνυμα μέλους των Πυρήνων προς την περιβόητη Αγγελική, η οποία ακόμη καταζητείται, στο οποίο αναφέρει «δεν σου κρύβω ότι εκτός από τη συλλογική μας τσαντίλα για τον μ…..α, αρκετοί από εμάς πάνω στα νεύρα μας είπαμε να πάει να γ…….ι, καλύτερα να μην γίνει η απόδραση παρά να συμμετέχει αυτός ο π…..ς. Όμως το τίμημα της αγανάκτησης και της οργής προς τον μ……α είναι άλλα 15 χρόνια φυλακή. Το ξέρουμε ότι έχουμε τεράστια ευθύνη, που σου είπαμε να τον γνωρίσεις. Το ξέρουμε ότι φταίμε που δεν υπολογίσαμε την εξευτελιστική και προδοτική του ιστορία και το δειλό παρελθόν του».

Ο 57χρονος τρομοκράτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Καραϊβάζ, είπε «δεν θέλω να πιστέψω όσα έχουν δημοσιοποιηθεί», αλλά παράλληλα είπε ότι τον προβληματίζει «γιατί οι Πυρήνες δεν έχουν βγάλει κάποια ανακοίνωση, να πάρουν θέση, να με υπερασπιστούν;».

«Αν έχουν γίνει αυτά», προσθέτει ο Χριστόδουλος Ξηρός, πρέπει «να ντρέπονται εκείνοι, όχι εγώ. Το μόνο που θα παραδεχτώ είναι το λάθος μου να απευθυνθώ σε ανθρώπους κατώτερους των περιστάσεων, όπως αποδείχθηκε».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός μεταφέρθηκε, λίγες ημέρες μετά απο την σύλληψη του, στις φυλακές Δομοκού. Στα λίγα 24ώρα που βρίσκεται εκεί, έχει δεχθεί συνολικά τέσσερις επιθέσεις από ποινικούς κρατουμένους. Η πρώτη από έναν ισοβίτη και οι υπόλοιπες από ομάδες εγκλείστων. Για λόγους ασφαλείας οι σωφρονιστικοί μετέφεραν τον "Μανώλη" της 17 Νοέμβρη σε καθεστώς απομόνωσης.

Τι λέει ο ίδιος για όλα αυτά; «Οι επιθέσεις ήταν απάντηση στο ότι εγώ είμαι πιο επικίνδυνος μέσα στην φυλακή, παρά έξω από αυτήν. Εγώ μπορώ να επηρεάσω ανθρώπους, αυτό σε κάποιους δεν αρέσει», αναφέρει, στον Γιώργο Καραϊβάζ και τον ΑΝΤ1, ο Χριστόδουλος Ξηρός και συμπληρώνει ότι «ο στόχος των επιθέσεων είναι διπλός: να με απαξιώσουν ηθικά και να με κάνουν να σωπάσω».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αποκαλύπτει και τις έριδες, τα χωριστά στρατόπεδα στο εγχώριο «αντάρτικο πόλης», υποστηρίζοντας ότι οι επιθέσεις εναντίον του, μέσα στις φυλακές, «έγιναν κατά παραγγελία, διότι δυστυχώς, μέσα στο “κίνημα” υπάρχουν αντιζηλίες… κι αυτά πληρώνω».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός κρατείται και προαυλίζεται μόνος, χωρίς να μπορεί να τον προσεγγίσει κάποιος άλλος κρατούμενος.