X

«Πρώτο πιάτο» η Ελλάδα στο δείπνο Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς

Οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και όλες οι εξελίξεις συζητήθηκαν στο άτυπο δείπνο που είχαν η Αγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μάρτιν Σουλτς.

Ant1news



Η στάση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα και οι θέσεις της όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους θεωρείται δεδομένο πως ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, οι οποίοι παρακάθισαν το βράδυ της Παρασκευής σε άτυπο δείπνο στο Στρασβούργο.

Τους δύο ηγέτες προσκάλεσε στο Στρασβούργο ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κανένας από τους τρεις τους, ωστόσο, δεν έκανε δηλώσεις για την ατζέντα της συνάντησής τους. Πηγές προσκείμενες στη γαλλική προεδρία  είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι θα συζητήσουν για «τις ευρωπαϊκές προοπτικές, ζητήματα της επικαιρότητας, την ασφάλεια, την τρομοκρατία, καθώς επίσης και την Ουκρανία».



Οι ίδιες πηγές είχαν καταστήσει σαφές ότι «πρόκειται για ένα ανεπίσημο δείπνο» και πως «δεν θα υπάρχει ημερήσια διάταξη, ούτε συμπεράσματα, ούτε δηλώσεις».



Η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Σουλτς αφίχθησαν στις 19:30 στο εστιατόριο «Zuem Ysehuet», το οποίο απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ λίγο πριν τις 23:00 ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανήρτησε μήνυμα στο twitter, γνωστοποιώντας την ολοκλήρωση του δείπνου.








Ο Γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει πριν από λίγες εβδομάδες ότι με την καγκελάριο «θα μιλήσουν για το μέλλον της Ευρώπης».

Οι άνθρωποι του εστιατορίου ανέφεραν στην εφημερίδα Les Dernieres Nouvelles d'Alsace ότι προετοίμασαν ένα μενού «λιτό αλλά κλασικό», αξίας €38 το άτομο χωρίς ποτό.