X

Μοσκοβισί: «Όχι» σε Grexit, αλλά σεβαστείτε τις δεσμεύσεις

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της ευρωζώνης να μην υπάρξει Grexit. Αυτός είναι ο λόγος που θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να το αποφύγουμε», τόνισε ο Γάλλος Επίτροπος.

Ant1news

 

Απέρριψε την ιδέα για ελληνική έξοδο από το ευρώ ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί, αναφέροντας πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη. 

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι «θα κάνει τα πάντα» για να αποτρέψει την Ελλάδα από το να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις.

«Πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, ότι το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα και ότι η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει να είναι στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και για την αξιοπιστία του ευρώ να μην υπάρξει Grexit. Αυτός είναι ο λόγος που θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να το αποφύγουμε».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών ο γάλλος επίτροπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας ότι η Ευρώπη οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά ομοίως πρέπει να γίνουν σεβαστές και οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με έναν χαμηλών τόνων, ειρηνικό και ήρεμο τρόπο. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αποσαφηνίσει τι σκοπεύει να κάνει», είπε τέλος ο κ. Μοσκοβισί. 

Παράλληλα, ο Πιέρ Μοσκοβισί, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Αγορά, τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί «λύση και όχι ρήξη» με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί εποικοδομητικά με τη νέα ελληνική κυβέρνηση» τονίζει ο κ. Μοσκοβισί και επαναλαμβάνει ότι «με σεβασμό των δεσμεύσεων και οι δύο πλευρές μπορούν να βρουν μια λύση».

«Δεν θέλουμε να υπάρξει ρήξη. Πρέπει να αποκαταστήσουμε μια νέα συνεργασία» τονίζει ο Γάλλος Επίτροπος της ΕΕ, απορρίπτοντας τη λογική αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Αθήνα.