X

Αλλαγή προγράμματος για Βαρουφάκη – Στο Παρίσι το απόγευμα

Την Κυριακή τελικά θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του ο Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος και θα ξεκινούσε σειρά επαφών στην Ευρώπη, από το Λονδίνο.

Ant1news

 Άλλαξε το πρόγραμμά του ο Υπουργός Οικονομικών και αντί για το Λονδίνο απ’ όπου θα ξεκινούσε τις επαφές του στην Ευρώπη, πρώτος σταθμός θα είναι το Παρίσι.

 Το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών  θα βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα ενώ επόμενοι σταθμοί είναι Λονδίνο και Ρώμη.

 Η συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Μισέλ Σαπέν θα γίνει αύριο, Κυριακή, στις 18:00 ώρα Ελλάδας (17:00 ώρα Γαλλίας), και στις 19.00 ώρα Ελλάδας (18.00 ώρα Γαλλίας)  με τον Υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

 Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του κυρίου Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα υπουργού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα 02/02/2015, ο Γιάννης Βαρουφάκης θα επισκεφθεί στο Λονδίνο, όπου μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11:00 (τοπική ώρα) θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Τζώρτζ  Όσμπορν, στο γραφείο του,  «με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού  ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι».

 Την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου στις 11:30 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πιερ Καρλο Παντοάν, στο Υπουργείο Οικονομικών.

 Η επιστροφή του Υπουργού προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τρίτης. .