X

Ο Πάνος Καμμένος τίμησε την μνήμη του καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη

Ο υπουργός Εθνική Άμυνας που χαρακτήρισε τον Μανώλη Μπικάκη ως σύγχρονο ήρωα, κατέθεσε στεφάνι την Παρασκευή (30/1/2015) στον τάφο του και τραγούδησε και ο ίδιος τον εθνικό ύμνο.

Ant1news

Τη μνήμη του ήρωα καταδρομέα Μανώλη Μπικάκη που πολέμησε κατά την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο τίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος που βρέθηκε στο χωριό Αμύγδαλος του δήμου Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου, τόπο καταγωγής του καταδρομέα.

Ο Πάνος Καμμένος, που χαρακτήρισε τον Μ. Μπικάκη ως σύγχρονο ήρωα, κατέθεσε στεφάνι την Παρασκευή (30/1/2015) στον τάφο του και τραγούδησε και ο ίδιος τον εθνικό ύμνο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στη μνήμη του Κρητικού ήρωα.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε εδώ με την παρουσία και την ευλογία της Εκκλησίας και των Αιδεσιμοτάτων, παρουσία του Αρχηγού του Πολεμικού μας Ναυτικού, του Αρχηγού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, του Ταξιάρχου του Στρατού Ξηράς, του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να αποδώσουμε τιμή. Tιμή, σε έναν ήρωα, που θα έπρεπε να έχει αποδοθεί εδώ και πολλά χρόνια.



Η Πολιτεία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν μπορούσαν να αφήσουν ανοιχτό αυτό το λογαριασμό. Έτσι, σήμερα, λίγη ώρα μετά την κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, στον τόπο που έπεσαν σαν σήμερα το 1996 οι τρεις ήρωες, ήρθαμε εδώ, με δύσκολες συνθήκες για να προσγειωθούμε, παρουσία όλης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και να αποδώσουμε την τιμή στο παλικάρι σας. 

Είναι μεγάλη η συγκίνηση που βρισκόμαστε μαζί σας, γιατί αυτή η τελετή, παρότι σεμνή, είναι εκδήλωση μνήμης και τιμής σε έναν γενναίο καταδρομέα, στον Μανώλη Μπικάκη. Η Πολιτεία του χρωστά και χρωστά σε πολλούς άλλους αφανείς ήρωες, που συνήθως τους ξεχνά.»