X

Σταθάκης: Τέλος τα ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές

"Η άποψή μας είναι ότι το μέτρο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης αργίας, πρέπει να ανακληθεί", επισήμανε ο Γιώργος Σταθάκης.

Ant1news

Την ανάκληση του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, προαναγγέλλει ο νέος υπερυπουργός Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

«Η άποψή μας είναι ότι το μέτρο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης αργίας, πρέπει να ανακληθεί. Η νομοθεσία για τις τουριστικές περιοχές επέτρεπε τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή, και ως θεσμός επαρκούσε για την κάλυψη των σχετικών αναγκών», τονίζει ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και προσθέτει:

«Ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως τουριστικής, ήταν ο ίδιος αποτέλεσμα κοινωνικής διαβούλευσης σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης που δεν είναι άλλη, όπως είπε ο ίδιος σχετικά, από τη νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια.

«Αποσκοπούμε σε μια ριζική ανακούφιση των οφειλετών και μια συνολική διευθέτηση των ιδιωτικών χρεών, με ισχυρά κοινωνικά κριτήρια», λέει ο κ. Σταθάκης, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα έλθει «σεισάχθεια», και προσθέτει ότι «στο επίκεντρο θα είναι τα νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας».