X

Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα από τον Γάλλο πρωθυπουργό

H Γαλλία πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα «να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και να ενθαρρύνει τη βούλησή της να «παραμείνει στην Ευρωζώνη»,  ανέφερε ο Γάλλος Πρωθυπουργός.

Ant1news



Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα έστειλε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, με φόντο τη σημερινή  συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

«Είναι (…) ο ρόλος της Γαλλίας να ενθαρρύνει τη βούληση του ελληνικού λαού να παραμείνει στην ευρωζώνη και να τον βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, όμως την ίδια ώρα, στο πλαίσιο μιας κοινότητας, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στο πλαίσιο των κοινών μας κανονισμών», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας και σημείωσε ότι «ο καθένας κατανοεί ότι οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν πλέον να υφίστανται, δε μπορούν πλέον να αποτελούν ένα σχέδιο για την Ένωση».

«Πρέπει να συνεχίσουμε και να πείσουμε ότι οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας, αυτές που υπερασπίζεται ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, είναι απαραίτητες προκειμένου η Ευρώπη» να εξέλθει από ένα «επίπεδο ισχνής ανάπτυξης και μιας δραματικά αυξημένης ανεργίας», πρόσθεσε, προκειμένου - όπως είπε - να μπορέσει να ανασάνει και πάλι.

«Πρέπει να χαιρετίζουμε, να σεβόμαστε και να κατανοούμε την επιλογή του ελληνικού λαού. (Οι Έλληνες πολίτες) έχουν σφυροκοπηθεί από την οικονομική κρίση και τη σφοδρότητα των μέτρων λιτότητας που τους επιβλήθηκαν. Κυριαρχικά αποφάσισαν να καταστήσουν την Αριστερά υπεύθυνη» για τη διακυβέρνηση της χώρας, κατέληξε ο Γάλλος Πρωθυπουργός.