X

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι Ευρωπαίοι να δώσουν μία ευκαιρία στον Τσίπρα

Είναι σημαντικό για όλους να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, είναι το μήνυμα που στέλνει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μέσω της εφημερίδας "Times".

Ant1news



«Είναι έξυπνος και χαρισματικός. Δεν είμαι ζοφερός. Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι καθώς και οι Έλληνες θα πρέπει να του δώσουν μια ευκαιρία», λέει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  στην εφημερίδα Times του Λονδίνου και εκφράζει την άποψη ότι είναι σημαντικό για όλους να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης ότι ο τέως βασιλιάς και ο νέος πρωθυπουργός συναντήθηκαν πριν από τρία χρόνια στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου της Αθήνας.

«Του είπα καλησπέρα. Και μου απάντησε καλησπέρα.  Τότε συνειδητοποίησε ποιος είμαι», επισημαίνει ο τέως βασιλιάς στην βρετανική εφημερίδα. «Ήταν πολύ ευκρινής. Μου ζήτησε την συμβουλή μου και του είπα πως ένα πράγμα δεν πρέπει κάποιος να χάσει, όπως επίσης και μια κυβέρνηση αλλά και μια χώρα, την αξιοπιστία», συμπληρώνει.

«Ό,τι υποσχεθείς πρέπει να το κάνεις να το κάνεις. Να είσαι ειλικρινείς. Και αν χρειάζεται να αλλάξεις κατεύθυνση να το πεις. Διαφορετικά θα πουν ότι είσαι ένας πολιτικός σαν τους άλλους», του είπε.

Επίσης τονίζει πως «Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ, πάρα πολύ και αυτό είναι απαράδεκτο. Αυτό έχει δημιουργήσει εχθρότητα. Οι συντάξεις των ανθρώπων και οι μισθοί τους έχουν περισκοπεί. Όταν δεν μπορείς να ταΐσεις τους ηλικιωμένους συγγενείς σου, τα παιδιά σου, όταν δεν μπορείς να αγοράσεις φάρμακα τι κάνεις; Βλέποντας τα συσσίτια εκνευρίζομαι πάρα πολύ. Οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός. Η Ευρώπη θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη ανοχή».

Για την Άγγελα Μέρκελ

«Η Αγγέλα Μέργκελ είναι δυναμική,  αλλά θα πρέπει όλοι να αντιμετωπιζόμαστε ως ίσοι. Όχι ως κατώτεροι ή υποδεέστεροι» σημειώνει, ενώ προσθέτει ότι «οι Έλληνες δεν μισούν τους Γερμανούς αλλά νομίζω ότι είναι ενοχλημένοι από αυτούς».